| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dobri_dojeee Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 18:09 Заглавие: SONY KV-21LT1K мига 11 пъти |
|
|
Мига 11 пъти и нямам никаква ориентация моля за малко инфо за това sony.Идва от друг колега и не знам как се е държал преди това,много е ровен и не знам откъде да го залавям всичко е запоявано  _________________ Човек се учи цял живот |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 18:23 Заглавие: |
|
|
Шаси FE2,проблем по 8 Волта. _________________ Димитър |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 11:09 Заглавие: |
|
|
| Проблема може да е всякакъв, който товари захранването и процесора първо засича проблем с осемте волта. |
|
|
 |
detelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 11:22 Заглавие: |
|
|
| защо не опиташ с памет за всеки случаи |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 0:33 Заглавие: |
|
|
При мен имаше същия случай само че тогава захранването тръгваше, когато му дойде на ум. По-точно второто захранване, което е реализирано с MCZ300 1D.
Първото захранва процесора, а второто захранва целия телевизор.
При мен се чуваше щтракане на релето, подаваше се напрежение 300V към второто захранване, но то не тръгваше и TV то започваше да мига 11 пъти. Ако ти включва релето и подава 300V към второто захранване, провери за късо във веригите след него. Ако всичко е наред след като включва релето и не тръгва пак 100% е интегралата.
Ако не включва релето виж първото захранване дали дава 5V и то добре филтрирани. Провери веригата от релето до просесора. Дали има сигнал за старт.
При мен проблема се оправи с вграждане на турско захранване - универсално с многото напрежения на него. Интегрална схема не можах никъде да намеря, въпреки че из нета навсякъде пише, че имат бройки. А и цената на захранването беше по-малка от тази на интегралата. Като никое друго универсално захранване работеше перфектно и не грееше много. |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 3:53 Заглавие: Re: SONY KV-21LT1K мига 11 пъти |
|
|
| dobri_dojeee написа: | Мига 11 пъти и нямам никаква ориентация моля за малко инфо за това sony.Идва от друг колега и не знам как се е държал преди това,много е ровен и не знам откъде да го залавям всичко е запоявано  |
Скоро попадна един такъв ,пак 11 пъти. Бяха изгоряли 2 транзистора които се захранват от 8-те волта и бяха във вррига на някаква защита.
Транзисторите са от типа с 2 вградени съпротивления по 47км към база и емитер ,и мисля че с означение на корпуса с104 |
|
|
 |
dobri_dojeee Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 19:41 Заглавие: |
|
|
Благодаря на dima за инфото, всичко беше ок смених MCZ3001D и готово
тв тръгна. _________________ Човек се учи цял живот |
|