Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Зарядно за GSM от запалката на колата

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Viper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 09, 2007 18:52    Заглавие: Зарядно за GSM от запалката на колата Отговорете с цитат

Здравейте колеги, имам следното питане: пред мен е едно зарядно за GSM за лек автомобил разглобено. Целта на занятието е да го преработя да дава на изхода по голям ток напрежението си остава същото. Състои се от един ценер и един транзистор на който пише S8050 Ценера би трябвало да е за 4.8 волта, ако може да ми дадете някакви данни за този транзистор за да видя с какъв да го заменя.
Благодаря предварително.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 09, 2007 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

S8050
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dtmf
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 10, 2007 3:45    Заглавие: Re: Зарядно за GSM от запалката на колата Отговорете с цитат

Viper написа:
Здравейте колеги, имам следното питане: пред мен е едно зарядно за GSM за лек автомобил разглобено. Целта на занятието е да го преработя да дава на изхода по голям ток напрежението си остава същото. Състои се от един ценер и един транзистор на който пише S8050 Ценера би трябвало да е за 4.8 волта, ако може да ми дадете някакви данни за този транзистор за да видя с какъв да го заменя.
Благодаря предварително.

замени всички елементи с LM317 или 7805 )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Viper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 10, 2007 12:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговорите на RC и dtmf.
Като помислих малко и аз реших да направя точно това да изкормя всичко което е вътре и да сложа един LM317 и всичко да си дойде на мястото.
Още веднъж благодаря.
lio Kler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Съб Мар 10, 2007 13:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама защо регулируем стабилизатор? 7805 не е ли по-добре? Между другото, аз имам проблеми със зареждането на моята Нокиа (8310). Трябваше да се разделя с импулсното си зарядно... сега ползвам оригинално трансформаторно, но не зарежда като хората... а би трябвало то да зарежда по-добре. Сега изненадващо ми пада батерията на третия ден. И то не винаги, понякога зарежда нормално... зареждам го цяла нощ. А на сутринта като извадя буксата и пак я сложа, ми пише "зареждане" вместо "батерията е заредена" както преди... Импулсното зарядно се води "Бързо", т.к. дава по-голям ток (напрежение 5,7 волта), а това с трафа е 3,7волта. Какво да правя?
И още едно нещо - закъсвал съм и друг път за зарядно и съм пробал да си зареждам телефона със зарядно за Саджем, през 7805 - е не става! Не мога да си обясня защо... Зарядното дава до 400 милиампера, на по-високо напрежение е... Да не би телефона да иска нефилтрирано напрежение ( в което няма много логика, но все пак обикновенното зарядно има само траф и грец, няма даже и кондензатор) Question
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 10, 2007 13:56    Заглавие: Отговорете с цитат

lio Kler написа:
А на сутринта като извадя буксата и пак я сложа, ми пише "зареждане" вместо "батерията е заредена" както преди... Импулсното зарядно се води "Бързо", т.к. дава по-голям ток (напрежение 5,7 волта), а това с трафа е 3,7волта.

Акумулатор се зарежда с ТОК.
За да протича ток (в правилната посока) колкото трябва е необходимо:
-зарядното да е генератор на ток
-или ако е източник на напрежение да има достатъчна разлика в потенциалите за да се осигури необходимия заряден ток.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Viper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 10, 2007 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама на мен не ми трябва да зареждам телефон, идеята е да се захранва един MP3 плеар в кола и затова слагам регулеруем стабилизатор за да мога да го докарам точно по напрежение за тока мисля че ще му стигне ама пак ще се правят проби де. А и идеята не е моя аз само я изпалнявам на един приятел е.
dtmf
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 10, 2007 21:49    Заглавие: Отговорете с цитат

lio Kler написа:
Ама защо регулируем стабилизатор? 7805 не е ли по-добре? Между другото, аз имам проблеми със зареждането на моята Нокиа (8310). Трябваше да се разделя с импулсното си зарядно... сега ползвам оригинално трансформирано напрежение ( в което няма много логика, но все пак обикновенното зарядно има само траф и грец, няма даже и кондензатор) Question

Да малко са особенни нокиите, но не знам защо,например една стара нокиа 6110 не можеш да я заредиш с модерно импулсно зарядно устройство,иска си трансформаторно и това е.)) Като и включиш импулсно изписва "Не зарежда"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети