| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 18:52 Заглавие: Зарядно за GSM от запалката на колата |
|
|
Здравейте колеги, имам следното питане: пред мен е едно зарядно за GSM за лек автомобил разглобено. Целта на занятието е да го преработя да дава на изхода по голям ток напрежението си остава същото. Състои се от един ценер и един транзистор на който пише S8050 Ценера би трябвало да е за 4.8 волта, ако може да ми дадете някакви данни за този транзистор за да видя с какъв да го заменя.
Благодаря предварително. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 18:55 Заглавие: |
|
|
| S8050 |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 3:45 Заглавие: Re: Зарядно за GSM от запалката на колата |
|
|
| Viper написа: | Здравейте колеги, имам следното питане: пред мен е едно зарядно за GSM за лек автомобил разглобено. Целта на занятието е да го преработя да дава на изхода по голям ток напрежението си остава същото. Състои се от един ценер и един транзистор на който пише S8050 Ценера би трябвало да е за 4.8 волта, ако може да ми дадете някакви данни за този транзистор за да видя с какъв да го заменя.
Благодаря предварително. |
замени всички елементи с LM317 или 7805 ) |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 12:51 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите на RC и dtmf.
Като помислих малко и аз реших да направя точно това да изкормя всичко което е вътре и да сложа един LM317 и всичко да си дойде на мястото.
Още веднъж благодаря. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
|
 |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 13:45 Заглавие: |
|
|
Ама защо регулируем стабилизатор? 7805 не е ли по-добре? Между другото, аз имам проблеми със зареждането на моята Нокиа (8310). Трябваше да се разделя с импулсното си зарядно... сега ползвам оригинално трансформаторно, но не зарежда като хората... а би трябвало то да зарежда по-добре. Сега изненадващо ми пада батерията на третия ден. И то не винаги, понякога зарежда нормално... зареждам го цяла нощ. А на сутринта като извадя буксата и пак я сложа, ми пише "зареждане" вместо "батерията е заредена" както преди... Импулсното зарядно се води "Бързо", т.к. дава по-голям ток (напрежение 5,7 волта), а това с трафа е 3,7волта. Какво да правя?
И още едно нещо - закъсвал съм и друг път за зарядно и съм пробал да си зареждам телефона със зарядно за Саджем, през 7805 - е не става! Не мога да си обясня защо... Зарядното дава до 400 милиампера, на по-високо напрежение е... Да не би телефона да иска нефилтрирано напрежение ( в което няма много логика, но все пак обикновенното зарядно има само траф и грец, няма даже и кондензатор)  _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 13:56 Заглавие: |
|
|
| lio Kler написа: | | А на сутринта като извадя буксата и пак я сложа, ми пише "зареждане" вместо "батерията е заредена" както преди... Импулсното зарядно се води "Бързо", т.к. дава по-голям ток (напрежение 5,7 волта), а това с трафа е 3,7волта. |
Акумулатор се зарежда с ТОК.
За да протича ток (в правилната посока) колкото трябва е необходимо:
-зарядното да е генератор на ток
-или ако е източник на напрежение да има достатъчна разлика в потенциалите за да се осигури необходимия заряден ток. |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 20:03 Заглавие: |
|
|
Ама на мен не ми трябва да зареждам телефон, идеята е да се захранва един MP3 плеар в кола и затова слагам регулеруем стабилизатор за да мога да го докарам точно по напрежение за тока мисля че ще му стигне ама пак ще се правят проби де. А и идеята не е моя аз само я изпалнявам на един приятел е. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 10, 2007 21:49 Заглавие: |
|
|
| lio Kler написа: | Ама защо регулируем стабилизатор? 7805 не е ли по-добре? Между другото, аз имам проблеми със зареждането на моята Нокиа (8310). Трябваше да се разделя с импулсното си зарядно... сега ползвам оригинално трансформирано напрежение ( в което няма много логика, но все пак обикновенното зарядно има само траф и грец, няма даже и кондензатор)  |
Да малко са особенни нокиите, но не знам защо,например една стара нокиа 6110 не можеш да я заредиш с модерно импулсно зарядно устройство,иска си трансформаторно и това е.)) Като и включиш импулсно изписва "Не зарежда" |
|
|
 |
|