| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:10 Заглавие: |
|
|
ELP: за сравнение само ZIF цокъла е към 20 долара
Това не е проблем! Веднага ти ги свалям отр изгорелите дъна за PC. 6те излезне много ефтино. ПАК КАЗВАМ: Горе съм си дал e-mail и съм написал. Всекии, който има желание да ми пише. Има 100% подкрепа от мен да си направим по един програматор. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:34 Заглавие: |
|
|
| Ти за какъв ZIF цокъл си мислиш ,че ще го сваляш от изгоряло дъно --Божее ,божее ,колко мъка имало по тоя свят божее! Цокъла е ZIF32 ,разгледай поне снимките във сайтовете да си наясно ! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 11:40 Заглавие: |
|
|
Offtopic.
| ji4kajiata написа: | | Това не е проблем! Веднага ти ги свалям отр изгорелите дъна за PC. 6те излезне много ефтино... |
За обща култура Zero Insertion Force.
Това е обобщено понятие, а за колко извода и какъв е конкретния тип и механизъм за постигане на нулевото усилие е отделна тема. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 12:29 Заглавие: |
|
|
За такъв цокъл става дума. Най-евтино съм го виждал на цена около 5 евро по магазините извън БГ, но не знам как стои цената на доставянето. Не че не може и без него, но е доста кофти  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 12:56 Заглавие: Willem |
|
|
Да бе да аре не обесняваикте толкова. И не се ли правиш малкокато говориш за култура?????? Имах в предвид PLCC!!!!!!! Просто в бързината от лаптопа пиша и не се замислих!!!!!!!
А и виждам че тук сте супер несериозни. Аз пиша за разработка на платка и подкремпа за правенето, всички тук пишат за разни цени. КАТО НЕ СТЕ ЗАИНТЕЕСУВАНИ НЕ ПИШЕТЕ!!!!!!!!
Отказвам се от проекта. Всеки да си се оправя сам!!!!!!!
Модерирано от RC
Когато искаш да си редактираш поста за целта има бутон EDIT и не е нужно да пускаш нов с редакция написана по същия начин.
Преди да си пуснеш поста има и бутон ПРЕГЛЕД - прочети най-напред какво си написал преди бутона ПРАТИ.
Между другото по компютърните дъна НЯМА ZIF цокли за PLCC корпус!
Единствения корпус от такъв тип там е този за процесора! |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 13:27 Заглавие: |
|
|
Пак си криворазбран... Да беше казал спокойно че си сбъркал името на цокъла, прочети пак какво си писал по-горе. Ти сбърка, ние сме виновни !?
За 20-то долара на програматора - човека искаше да каже че за още цокъл и половина (цена) взимаме цял готов програматор. Аз на това мога да отговоря така - можем да минем и без тези екстри с цел да си го направим не са 70, а примерно за 20 лева. Разликата за един обикновен потребител, чийто хоби, не работа изисква прогрраматор такава цена идва височка... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 15:03 Заглавие: willem |
|
|
Milen_haskovo не казвам че вие сте виновни, но просто от време на време се дрязня защото тук в повечето ситуаций всеки реагира супер отрицателно на всичко.
RC Имам 4 дъна с PLCC цокли на тях. Ако някой път съм с тях в микроелектрониката ще се отбия да ти ги покажа лично.
Спирам спора по темата! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 15:08 Заглавие: Re: willem |
|
|
| ji4kajiata написа: | | Имам 4 дъна с PLCC цокли на тях. |
Никой не отрича наличието на PLCC цокли на компютърните дъна!
Няколко пъти се опитвам да ти кажа, че ZIF цокъл за PLCC корпус е нещо доста по-различно от нормалния такъв и там няма такива.
Примери:
PLCC44 ZIF
друг тип "закопчаване" (за 20 изводен корпус в случая)
PLCC ZIF 20 WAY
Подозирам, че се бъркаш със стандартния тип който обаче не е ZIF! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 18:56 Заглавие: |
|
|
Само ще добавя ,че PLCC цокли има навсякъде ,но тези със ZIF са пригодени за по-дълга употреба -напр поне 1000 цикъла ,докато обикновените дето ги има в Комет за стотинки не биха издържали толкова ,просто им се подгъват пластините след няколко сваляния и слагания на чипове. Между впрочем ,не съм виждал пълна схема на Willem със тези цокли ,докато модела който ви предлагах е с монтирани и такива -версия 4.5. Ако все пак има мераклии за собствена разработка ще кача във файлообменника една платка - http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=28653 ,мисля че е правена на Протел ,аз нямам инсталиран ,но вижте я ,ако може да свърши работа -дерзайте! Тук също има доста инфо по въпроса ,както и снимки на варианта 4.Х- http://eprom.overway.de/index.php?option=com_content&task=view&id=9&Itemid=18
Последната промяна е направена от ELP на Нед Мар 18, 2007 23:05; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 18, 2007 19:08 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | ...докато обикновените дето ги има в Комет за стотинки не биха издържали толкова ,просто им се подгъват пластините след няколко сваляния и слагания на чипове.... |
Ако не го счупиш още на първото вадене на чип от него (ако не разполагаш с екстрактор). |
|
|
 |
|