Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

незнам защо не ми работи правилно пс--то
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
losta
Гост

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 11:05    Заглавие: незнам защо не ми работи правилно пс--то Отговорете с цитат

Вапросът е следният ,процесора ми е 2.800 + работи на 1.61 гхз
рам паметта ми е 512 и видео карта 6100 G-Force 250 мб мемори
нещо не е както трябва бърз си е но на игрите трябва да намалявам резолюцийте и да слагам всичко на low за да ми варвят дривери всичко е инсталирано правилно дали пък ? видео картата ми
да не отговаря на повече мхз? и от това да е или ? се пак на моя приятел компютера му е двойно по слаб от моя и игрите му варвят отлично аз дори сум махнал анти-вирусни всичко и никакъв резултат защо помогнете !!!!! тъп е вапроса но се пак ме интересъва помогнете моля ви!!!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 12:31    Заглавие: Re: незнам защо не ми работи правилно пс--то Отговорете с цитат

losta написа:
рам паметта ми е 512 и видео карта 6100 G-Force 250 мб мемори
нещо не е както трябва бърз си е но на игрите трябва да намалявам резолюцийте и да слагам всичко на low за да ми варвят!

Ти какво искаш да играеш с тая куца вградена видеокарта,бре човек??
С тая видеокарта и на това трябва да си доволен.
То така "с трици маймуни да ловиш-не става".
Купи си свястна видеокарта. Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
losta
Гост

МнениеПуснато на: Пет Мар 30, 2007 8:27    Заглавие: Отговорете с цитат

как така ми е умрела видео картата 250мб е рам мисля че би трябвало да си варви всичко поне на МЕДИУМ на средна честота
дали пък windowsa ми трябва да си преинстал все пак благодаря за съвета и ощте един така ми каза учудвам се 128 е по зле от 250 мб видео нищо не разбирам обеснете ми !!?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 30, 2007 10:10    Заглавие: Отговорете с цитат

losta написа:
как така ми е умрела видео картата 250мб е рам мисля че би трябвало да си варви всичко поне на МЕДИУМ на средна честота
дали пък windowsa ми трябва да си преинстал все пак благодаря за съвета и ощте един така ми каза учудвам се 128 е по зле от 250 мб видео нищо не разбирам обеснете ми !!?

Първо да ти обясня нещо,че гледам си изпаднал в една голяма заблуда относно паметта на видеокартите.
Виж сега това не е манджа-та колкото е повече-толкова да е по-добре.
Първо-видеокартите от най-ниския клас със 128МБ са най-бързи,защото ползват най-бързи памети.
Тия от най-ниския клас които ползват 256 или 512МБ са обикновен търговски трик-направени за хора да клъвнат ,които не разбират и за които е важен принципа "Колкото повече-толкова повече".
Примерно карти от сорта на 9550 със 128МБ са много по-бързи и много повече се клокват от тия със 256МБ.
Второ-На вградена видеокарта игри не можеш да играеш.Тя служи за офис машини,да си браузваш с нея в интернет,да щракаш офиса и да редиш пасианси.
Ако искаш да играеш си купи видеокарта. Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Losta
Гост

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2007 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

ясно ясно благодаря за савета , ми ако дигна мегахерците на рам паметта
или на процесора ? и си сложа резана версиа XP ще стане ли по добре ?
иначе благодаря ти за информацията чак сега ми стана ясно за кв'о става дума! ?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2007 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

С овърклок на процесора няма да постигнеш чудеса в игрите-не се надявай.Ще се поотпуши малко скоростта-но едва забележимо.
Окастрена версия на уиндоус пък с нищо няма да ти помогне.
Основната спънка си ти е и си остава видеокартата.
Ако искаш да играеш-щеш или не щеш 100 до 200лв трябва да ги заделиш за една що-годе свястна видеокарта.
Losta
Гост

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2007 14:58    Заглавие: Отговорете с цитат

начи ми е много зле видео картата а пише 250 мб мемори мали мн ме фана яд начи Sad нема да пипам нищо тоя кошник го исвъргам на боклука
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2007 15:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Losta написа:
начи ми е много зле видео картата а пише 250 мб мемори мали мн ме фана яд начи Sad нема да пипам нищо тоя кошник го исвъргам на боклука

Значи компютъра ти не е лош и не е за боклука Wink ,
Процесора си ти е достатъчно бърз.Вярно за игри 512МБ РАМ е вече на ръба на нормите,ама горе долу става.
Сглобявал съм доста конфигурации със 512МБ РАМ,и горе-долу се представят добре на игри и то на новите заглавия,въпреки че за игри вече 1ГБ РАМ си стана стандарт,но и с 512МБ се преживява някакси.
Единственото което ти е нужно е нова видеокарта-дори и с дърти карти от рода на Радеон 9550 ще усетиш прираст в производителността.
Една 6600GT втора употреба можеш да намериш на съвсем прилични цени и е много добра карта.
От новите 7300GT,7600GS,7600GT са на цени 140 до двестатина лева.
И ако ще си купуваш нова карта задължително гледай да е със DDR3 памет
Losta
Гост

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2007 21:49    Заглавие: Отговорете с цитат

аха много ценна информация ми даде благодаря за саветите нямам повече вапроси се пак мерси за инфото колега Smile ще вземам мерки аз Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2007 22:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Losta написа:
аха много ценна информация ми даде благодаря за саветите нямам повече вапроси се пак мерси за инфото колега Smile ще вземам мерки аз Smile

Като решиш да вземаш някакъв компютърен компонент-видеокарта или нещо друго е хубаво да се допиташ и тук за конкретния модел-
http://www.hardwarebg.com/forum/
Има много добри компютърни специалисти дето разбират много повече от мене така че да те насочат какво да вземеш,така че да не се набуташ и да си осигулиш максимална производителност.Щото ако разчиташ на препоръките на продавачите по магазините-те винаги ще ти набутат най-голямото дърво-на тях тва им е работата. Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети