| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 14:58 Заглавие: Аларма към ел. стъкла |
|
|
Монтирах си аларма и сега желая да си включа и ел. стъклата. Модела на алармата ми е Generalq, която при заключване подава 20 сек. отрицателен потенциал. Как мога да го изпалзвам този отрицателен потенциал за да ми се вдигнат стъклата?
Имам защита по ток, тоест в крайно долно и крайно горно състояние при натискане на бутона моторчето спира да се върти /тормози/. _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stoyanov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 17:10 Заглавие: |
|
|
Ако стъклата се движат и без да е подаден контакт,релета за всяко стъкло с намотка управлявана от въпросния изход на алармата и контакти на релето имитиращи бутона за вдигане на стъклото.  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 0:30 Заглавие: |
|
|
| stoyanov написа: | Ако стъклата се движат и без да е подаден контакт,релета за всяко стъкло с намотка управлявана от въпросния изход на алармата и контакти на релето имитиращи бутона за вдигане на стъклото.  |
Явно не разбираш от автомобилна електроника и никога не си правил това, което препоръчваш. Нито на теория, нито на практика може да стане по твоя начин, защото:
1. Няма автомобил, на който да му работят ел. стъклата без контакт. По-новите модели коли имат едно закъснение от десетина секунди, през което време можеш да си вдигнеш едно от стъклата, но тази опция няма да ни свърши работа по обясними причини.
2. Знаеш ли колко ампера е консумацията на едно ел. стъкло в режим "вдигане"? Явно не знаеш, защото ако знаеше, щеше да съобразиш, че практически не е възможно да се вдигнат 4-те стъкла едновременно.
Има специални модули за автоматично вдигане стъклата на колата, но те вдигат стъклата като ги изреждат едно по едно.
Колеги, моля ви, не се изказвайте неподготвени, за да не се подвеждаме един друг  |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 16:20 Заглавие: |
|
|
| Tokio написа: |
1. Няма автомобил, на който да му работят ел. стъклата без контакт. По-новите модели коли имат едно закъснение от десетина секунди, през което време можеш да си вдигнеш едно от стъклата, но тази опция няма да ни свърши работа по обясними причини.
2. Знаеш ли колко ампера е консумацията на едно ел. стъкло в режим "вдигане"? Явно не знаеш, защото ако знаеше, щеше да съобразиш, че практически не е възможно да се вдигнат 4-те стъкла едновременно. |
Ще пусна отделно захранване през предпазител. При мен ел. стъкла са само на предните врати. Мисля че не е проблем да ги вдигам едновременно, поне до сега винаги съм ги вдигал така /на контакт и при неработещ двигател./
Ако ползвам реле което да се захранва от този предпазител и минуса ми идва от алармата, бих ли могъл да се справя? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
stoyanov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 19:29 Заглавие: |
|
|
Написал съм кратко и ясно отговор по темата и не виждам какво е подвеждащото.Никъде не е уточнено за какъв автомобил става въпрос , както и броя на ел. стъклата му.Не виждам проблем и в едновременната работа на всички ел. стъкла , при положение че фирми като VW например го правят с управление от ключа/задържан на положение эаключено/.Има коли на които ел. стъклата работят и беэ контакт , просто са допълнително поставени "екстри".Опитал съм да дам насока , не смятам да философствам и да споря.Нищо лично.  |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 21:52 Заглавие: |
|
|
При свободно време този събота или неделя ще опитам да видя какво може да стане, ще пиша в тази тема резултата. _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 22:57 Заглавие: |
|
|
| Най-важно е каква ти е колата... |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 20:22 Заглавие: |
|
|
| veskobx написа: | | Най-важно е каква ти е колата... |
Сеат ибиза, от първия модел ... Защо ? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
ppetroff Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 17:30 Заглавие: |
|
|
Имам сеат толедо и това сам си го направил с кит на неомонтама
http://hobby.neomontana-bg.com/kit90.htm
като взимам импулса за заключване за старт на релето и си настоивам времето да може да вдигне и 4 те стъкла. _________________ Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
mdanov Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2007 20:54 Заглавие: |
|
|
| Колега, дай малко инфо това къде точно си го вързал към алармата? И този бутон дето го виждам на релето къв го играе? |
|
|
 |
|