Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Аларма към ел. стъкла
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
apxu
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Апр 09, 2007 14:58    Заглавие: Аларма към ел. стъкла Отговорете с цитат

Монтирах си аларма и сега желая да си включа и ел. стъклата. Модела на алармата ми е Generalq, която при заключване подава 20 сек. отрицателен потенциал. Как мога да го изпалзвам този отрицателен потенциал за да ми се вдигнат стъклата?

Имам защита по ток, тоест в крайно долно и крайно горно състояние при натискане на бутона моторчето спира да се върти /тормози/.
stoyanov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Апр 09, 2007 17:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако стъклата се движат и без да е подаден контакт,релета за всяко стъкло с намотка управлявана от въпросния изход на алармата и контакти на релето имитиращи бутона за вдигане на стъклото. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 0:30    Заглавие: Отговорете с цитат

stoyanov написа:
Ако стъклата се движат и без да е подаден контакт,релета за всяко стъкло с намотка управлявана от въпросния изход на алармата и контакти на релето имитиращи бутона за вдигане на стъклото. Smile

Явно не разбираш от автомобилна електроника и никога не си правил това, което препоръчваш. Нито на теория, нито на практика може да стане по твоя начин, защото:
1. Няма автомобил, на който да му работят ел. стъклата без контакт. По-новите модели коли имат едно закъснение от десетина секунди, през което време можеш да си вдигнеш едно от стъклата, но тази опция няма да ни свърши работа по обясними причини.
2. Знаеш ли колко ампера е консумацията на едно ел. стъкло в режим "вдигане"? Явно не знаеш, защото ако знаеше, щеше да съобразиш, че практически не е възможно да се вдигнат 4-те стъкла едновременно.
Има специални модули за автоматично вдигане стъклата на колата, но те вдигат стъклата като ги изреждат едно по едно.
Колеги, моля ви, не се изказвайте неподготвени, за да не се подвеждаме един друг Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
apxu
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 16:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio написа:

1. Няма автомобил, на който да му работят ел. стъклата без контакт. По-новите модели коли имат едно закъснение от десетина секунди, през което време можеш да си вдигнеш едно от стъклата, но тази опция няма да ни свърши работа по обясними причини.
2. Знаеш ли колко ампера е консумацията на едно ел. стъкло в режим "вдигане"? Явно не знаеш, защото ако знаеше, щеше да съобразиш, че практически не е възможно да се вдигнат 4-те стъкла едновременно.

Ще пусна отделно захранване през предпазител. При мен ел. стъкла са само на предните врати. Мисля че не е проблем да ги вдигам едновременно, поне до сега винаги съм ги вдигал така /на контакт и при неработещ двигател./
Ако ползвам реле което да се захранва от този предпазител и минуса ми идва от алармата, бих ли могъл да се справя?
stoyanov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Написал съм кратко и ясно отговор по темата и не виждам какво е подвеждащото.Никъде не е уточнено за какъв автомобил става въпрос , както и броя на ел. стъклата му.Не виждам проблем и в едновременната работа на всички ел. стъкла , при положение че фирми като VW например го правят с управление от ключа/задържан на положение эаключено/.Има коли на които ел. стъклата работят и беэ контакт , просто са допълнително поставени "екстри".Опитал съм да дам насока , не смятам да философствам и да споря.Нищо лично. Surprised
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
apxu
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

При свободно време този събота или неделя ще опитам да видя какво може да стане, ще пиша в тази тема резултата.
veskobx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Usa

МнениеПуснато на: Чет Апр 12, 2007 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-важно е каква ти е колата...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
apxu
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 16, 2007 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

veskobx написа:
Най-важно е каква ти е колата...

Сеат ибиза, от първия модел ... Защо ?
ppetroff
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 17:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам сеат толедо и това сам си го направил с кит на неомонтама
http://hobby.neomontana-bg.com/kit90.htm
като взимам импулса за заключване за старт на релето и си настоивам времето да може да вдигне и 4 те стъкла.
mdanov
Гост

МнениеПуснато на: Чет Апр 26, 2007 20:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, дай малко инфо това къде точно си го вързал към алармата? И този бутон дето го виждам на релето къв го играе?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети