| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2007 11:19 Заглавие: Откраднат лаптоп IBM thinkpad T20 |
|
|
... _________________ skype:bagybg
Последната промяна е направена от quad на Пон Фев 07, 2011 23:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
spoika.info Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2007 16:38 Заглавие: Re: Откраднат лаптоп IBM thinkpad T20 |
|
|
| Намериха ми лаптопа, междувремменно обаче си купих нов. Новия сега го продавам, acer aspire 9301AWMSi - 1700лв. |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2007 7:16 Заглавие: |
|
|
Поздравления за намерения лаптоп.
Преди месец ми откраднаха моя в София - Fujitsu Siemens Amilo M7400 ,и до днес ни вест ни кост  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2007 8:28 Заглавие: |
|
|
| stefp написа: | Поздравления за намерения лаптоп.
Преди месец ми откраднаха моя в София - Fujitsu Siemens Amilo M7400 ,и до днес ни вест ни кост  |
Нопоследак се замислям, дали да не го отворя и да залепя здраво всички куплунги, всички болчета и т.н. Да запоя металните части на шасито помежду им, към някоя маса на платката, като драпнеш да вадиш нещо, направо да се кърти и чупи. Така като сложа пароли навсякъде, дори и да го откраднат, няма да могат да го ползват, дори и на части. Е, и аз няма да мога да пипам нищо по-него, ама... |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2007 8:50 Заглавие: |
|
|
За лепене и запояване ,незнам ,но пароли и особенно на биос-а задължително ,ако не друго ,поне няма да е лесно да се подкара лаптоп-а
Непожелавам на никой да му крадат каквото и да е ,особенно скъп лаптоп (мен ме е яд за информацията която съдържаше ) .  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2007 9:46 Заглавие: |
|
|
| stefp написа: | За лепене и запояване ,незнам ,но пароли и особенно на биос-а задължително ,ако не друго ,поне няма да е лесно да се подкара лаптоп-а
Непожелавам на никой да му крадат каквото и да е ,особенно скъп лаптоп (мен ме е яд за информацията която съдържаше ) .  |
Идеята е не само да не могат да го подкарат, но и частите му (хард и рам) да не могат да ползват. Дори и да сложиш парола на харда, могат да го форматират външно, но първо трябва да го извадят
Ако не продам новия, отдолу има един празен затворен с капаче слот, който не се ползва, и е с 2 болчета закрепен. Като гледам вътре спокойно може да се събере малка бомбичка и който реши да отвори там да му отнесе пръстите... |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 23:47 Заглавие: Лаптоп |
|
|
Хах само странното е ако се повреди нещо на машината или трябва да се отвори за ъпгреид как ще стане, а пък и като му чистите вентилаторите пак е за разглобяване. Не става нито да се залепи, нито да се сложи бомба в лаптопа.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
vlaeff Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2007 19:55 Заглавие: |
|
|
Може да се измисли нещо от сорта на код (примерно да отвориш и затвориш екрана на лаптопа 2 пъти преди да го включиш) и ако не бъде изпълнен, да се подава някакъв ел. сигнал към капсули с боя вътре - при тяхното спукване вече всичко е оцветено и не може да се продаде.... Или по лесно да се сложи чип за проследяване :Р
Майтапа настрана - аз се дразня в магазина като се направят на ударени за стотинки, камо ли ако някой открадне нещо някому.... Трябва и МОЖЕ да бъде измислено нещо по горния въпрос ! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2007 20:35 Заглавие: |
|
|
Най добре ще бъде да не се краде.Всичко останало кодове и ........е самозалъгване.Детонатор да сложиш той ще гръмне в ръцете на невинния я техник я куповач.  |
|
|
 |
|