Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Принтер Star NX1001 ( LC20 ) проблем

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Skipper
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 26, 2004 21:52    Заглавие: Принтер Star NX1001 ( LC20 ) проблем Отговорете с цитат

Ако някой който се е занимавал с ремонт на матрични принтери прочете това ---> моля да се обади..имам проблем , с който не мога да се оправя сам.. Благодаря !
Върнете се в началото
dim_technik
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Плевен

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2004 0:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Rolling Eyes Ами нямаше да бъде лошо поне да се беше представил и да кажеш от къде си,пък може и да се намери помощ за твоя проблем. Rolling Eyes
Skipper
Гост

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2004 11:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Ако проблема ще се реши с това от къде съм..ще си разкажа и биографията.. От В.Търново съм. Ако имаш опит в областта на матричните принтери ще споделя в какво се състои проблема.Не съм писал повече подробности за да не отегчавам колегите които не се занимават с подобни неща.Поздрави !
Върнете се в началото
Fliper
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2004 17:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Хайде казвай какъв е проблема с принтера.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Skipper
Гост

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2004 22:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е следния : принтер STAR NX1001 (LC20) , под ДОС работи , под Windows 98 изпечатва 2 реда , изписуква и спира , като на екрана на монитора се появява съобщение , че няма хартия. При това положение бутона "он-лайн" не функционира , т.е. принтера "увисва".
След като дам "кансел принтинг" от компютъра , принтера се резетира нормално и главата отива в начално положение. При повторен опит за принтване всичко се повтаря Mad
Пробвах почти всичко което ми дойде на ум: свалих и почистих датчика за хартия,изключих го от "Пис-овете" ,смених буферната схема 74LS05 ,сменях Е-прома (вземах го от работещ принтер) ,почиствах зъбчатките на механизма за касетата,пробвах с драйвери на LC20, NX1001 , IBM Proprint ....нищо не дава резултат. Тук в Търново,когото попитах, всички са на мнение че проблема е в драйвера..,но със същия тоя драйвер друг принтер работи. Crying or Very sad
Някаква идея? Блг.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Фев 02, 2004 21:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Приятел, продаваш ли го Триабва ми главата [email protected]
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Фев 03, 2004 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжелявам,не се продава, понеже не е мой Sad
Върнете се в началото
baivas
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 20, 2004 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямаш никакви проблеми със самия принтер като хардуер. Първо погледни дали компютъра ти е настроен да предава към принтера протокол SSP а не ECP и после настрой драйвера да комуникира с тези настройки. (p.s. компютъра в BIOS)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети