|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Skipper Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 21:52 Заглавие: Принтер Star NX1001 ( LC20 ) проблем |
|
|
| Ако някой който се е занимавал с ремонт на матрични принтери прочете това ---> моля да се обади..имам проблем , с който не мога да се оправя сам.. Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dim_technik Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 0:10 Заглавие: |
|
|
Ами нямаше да бъде лошо поне да се беше представил и да кажеш от къде си,пък може и да се намери помощ за твоя проблем.  _________________ Човек се учи докато е жив! |
|
|
 |
Skipper Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 11:13 Заглавие: |
|
|
Ако проблема ще се реши с това от къде съм..ще си разкажа и биографията.. От В.Търново съм. Ако имаш опит в областта на матричните принтери ще споделя в какво се състои проблема.Не съм писал повече подробности за да не отегчавам колегите които не се занимават с подобни неща.Поздрави ! |
|
|
 |
Fliper Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 17:10 Заглавие: |
|
|
| Хайде казвай какъв е проблема с принтера. |
|
|
 |
Skipper Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 22:08 Заглавие: |
|
|
Проблема е следния : принтер STAR NX1001 (LC20) , под ДОС работи , под Windows 98 изпечатва 2 реда , изписуква и спира , като на екрана на монитора се появява съобщение , че няма хартия. При това положение бутона "он-лайн" не функционира , т.е. принтера "увисва".
След като дам "кансел принтинг" от компютъра , принтера се резетира нормално и главата отива в начално положение. При повторен опит за принтване всичко се повтаря
Пробвах почти всичко което ми дойде на ум: свалих и почистих датчика за хартия,изключих го от "Пис-овете" ,смених буферната схема 74LS05 ,сменях Е-прома (вземах го от работещ принтер) ,почиствах зъбчатките на механизма за касетата,пробвах с драйвери на LC20, NX1001 , IBM Proprint ....нищо не дава резултат. Тук в Търново,когото попитах, всички са на мнение че проблема е в драйвера..,но със същия тоя драйвер друг принтер работи.
Някаква идея? Блг. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2004 21:40 Заглавие: |
|
|
| Приятел, продаваш ли го Триабва ми главата [email protected] |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2004 22:37 Заглавие: |
|
|
Съжелявам,не се продава, понеже не е мой  |
|
|
 |
baivas Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 20, 2004 20:50 Заглавие: |
|
|
| Нямаш никакви проблеми със самия принтер като хардуер. Първо погледни дали компютъра ти е настроен да предава към принтера протокол SSP а не ECP и после настрой драйвера да комуникира с тези настройки. (p.s. компютъра в BIOS) |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|