Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

HELP! Loewe PLanus 4672 Z
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bitbig
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Botevgrad

МнениеПуснато на: Пет Май 04, 2007 20:21    Заглавие: HELP! Loewe PLanus 4672 Z Отговорете с цитат

привет на всички!надявам се че не съм нарушил правилата на форума :)проблемът с следният!докараха ми преди дни въпросният ТВ от Германия,втора употреба,но има няколко проблема!

-картината се появява,но нямам никакъв звук(не мога и да изкарам меню за звука защото нямам и дистанционно)
-като поработи малко и започват да "пробягват" по екрана бели точки на различни места
-кое би било най-точното дистанционно за този модел и дали ще мога да оправя или поне да вляза в настройките за звука?

просто още не съм го платил и искам компетентно мнение т.е. ако тези проблеми в сервиз биха стрували доста пари или са доста сериозно като ремонт ,просто да го откажа!
Благодаря на всички предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 04, 2007 22:25    Заглавие: Отговорете с цитат

За дистанционното - заместител FRC0067, има и Pilot но него мога утре да проверя кой беше.

Edit: Пилота е P4231.
Като поразгледах май има вариации при този телевизор и другия възможен вариант за пулт е FRC2062, P1797Y или посочената Виза по-долу (с буква А).

Последната промяна е направена от RC на Съб Май 05, 2007 10:26; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 0:19    Заглавие: Re: HELP! Loewe PLanus 4672 Z Отговорете с цитат

bitbig написа:
-като поработи малко и започват да "пробягват" по екрана бели точки на различни места

Проблема може да е в искрене на ТХО-Това ТХО често приискрява и от това могат да се явяват тия бели точки.
Не е скъпо.Ако питаш-мене-телевизора си заслужава-хубав е.
Пулта на VISA IR7014 също става за него.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bitbig
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 19:59    Заглавие: Отговорете с цитат

много благодаря за мненията!наистина ми казаха за FRC2062 CONEL и ще опитам с него поне да си настроя звука,ако не стане казаха ми че трябва платка за звуков стандарт или нещо такова!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

bitbig написа:
много благодаря за мненията!наистина ми казаха за FRC2062 CONEL и ще опитам с него поне да си настроя звука,ако не стане казаха ми че трябва платка за звуков стандарт или нещо такова!

Приставка звук се казва-телевизора най-вероятно си има и наш стандарт звук-само требе да го превключиш от менюто на DK
,така че едва ли ше ти дотрябва приставка.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bitbig
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 20:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov дано си прав,не не мога да съм сигурен дали този ТВ има вграден наш стандарт без да мога да вляза в опции 'звук',но в понеделник ще се постарая да намеря точното дистанционно и да пробвам да вляза в менюто за звука!а пък и фирмата CONEL e местна(тук в Ботевград) и ще потърся съдействие от още места!10x
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз поне не съм виждал такова Льове от тоя модел дето да няма и наш стандарт-което не значи че няма де.
bitbig
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

и още един макар и може би тъп въпрос!каква е разликата от LOEWE и от
LOEWE OPTA?питам защото когато тръгнах да търся пулт,по зададена марка на много места беше само LOEWE OPTA!има ли някакво значение това?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Не
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bitbig
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

абе просто нямам думи Very Happy железни сте Cool 10x още веднъж
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети