|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2007 22:00 Заглавие: |
|
|
От казаното до тук е очевидно, че в повечето случаи вината не е в производителя. Фактът, че една и съща схема при едни е заработила безпроблемно, а при други не, е достатъчно красноречив. Разбира се всичко трябва да се огледа внимателно, а не да се приема "ня вяра". Работил съм с китове и на МК и съм много доволен. Един от тях ми създаде големи неприятности поради некачествено изработена платка. Просто контурната линия беше окъсила две писти между които не трябва да има електрическа връзка (виж атача). Иначе схемата си работи перфектно. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2007 22:16 Заглавие: |
|
|
Пак съм аз. Снимката не се получи, защото беше по-голяма от 50кВ _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2007 20:16 Заглавие: |
|
|
emil74 Ами да правил съм я даже 3 пъти, мойта на братовчеда преди 2 год и на един приятел преди 1 год
и до сега не са се оплакали правил съм много китчета и са си работили всичките само едно не тругна ама то беше тотална грешка схеми стойности на елементи объркани и не се занимавах с него повече(беше някоя сирена на немонтана)много често е грешка на задпоялниковото устройство  |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 19:25 Заглавие: Re: Хоби-Кит |
|
|
| ji4kajiata написа: | Не е вярно, до сега не е имало схема на Хоби-Кит която да не работи. Правил съм всякакви, усилватели, захранвания и други. Много са добри. По скоро на Неомонтана са боклуци. На Неомонтана до сега не съм виждал нищо толкова свесно. На всичките или им греят елементите или интегралните схеми са дефектни, или платките им са толкова тънки, че се скапват още при първото запояване.
Хоби-Кит според мен за сега са на първо място по електроника. |
Съгласен съм с казаното на 100 % ...на "неомонтана" кит и подарък не искам ,адски нескопосана работа-платка пълен боклук ,невероятен сбирток от елементи ,чипове и транзистори от най-ментеливите, а схемните решения .....
За IR светорегулатора на младконструктор ,направих около 15 броя -работят безотказно,от тях си поръчах само платката ,пика си го писах аз ,сложих и друг симистор( такива имах на склад) .няма проблем.Спомням си само ,че се налижи да добавям един кондензатор 220 нано .  _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 06, 2007 0:25 Заглавие: Проблем с Хоби кит..... |
|
|
| Колеги,познавам много добре шефа на Добрикит,той е мой кум на сватбата ми,познавам го добре от 25г. и мога да твърдя,че всички схеми,предлагани от него са пробвани и с гарантирано качество.Това е изключително ерудиран човек,супер специалист,работохолик и майстор на спорта по късовълнова техника.Всичко добро,което може да се каже за един човек е събрано в него.И двамата се занимаваме с електроника повече от 30г.и за него чувам само суперлативи.Е,понякога и градивните елементи са ментета или дефектират,но схемите му са точни и РАБОТЯТ!Що се отнася за Неомонтана и аз съм патил,макар,че рядко ползвам китове за начинаещи,а и съм учил някога там,познавам бегло шефовете на фирмата,но за такива пари-такова качество,все пак китовете са за начинаещи и хора без специални умения.За претенциозните има професионални сайтове със схеми.Нищо лично към никой,само пожелания за успех!Ако нямаше грешки в схеми и компоненти,няма да има борба и напредък.В спора се ражда истината,нали така? |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 06, 2007 9:27 Заглавие: Re: Проблем с Хоби кит..... |
|
|
| wesko dilow написа: | | Колеги,познавам много добре шефа на Добрикит,той е мой кум на сватбата ми,познавам го добре от 25г. и мога да твърдя,че всички схеми,предлагани от него са пробвани и с гарантирано качество.Това е изключително ерудиран човек,супер специалист,работохолик и майстор на спорта по късовълнова техника.Всичко добро,което може да се каже за един човек е събрано в него.И двамата се занимаваме с електроника повече от 30г.и за него чувам само суперлативи.Е,понякога и градивните елементи са ментета или дефектират,но схемите му са точни и РАБОТЯТ!Що се отнася за Неомонтана и аз съм патил,макар,че рядко ползвам китове за начинаещи,а и съм учил някога там,познавам бегло шефовете на фирмата,но за такива пари-такова качество,все пак китовете са за начинаещи и хора без специални умения.За претенциозните има професионални сайтове със схеми.Нищо лично към никой,само пожелания за успех!Ако нямаше грешки в схеми и компоненти,няма да има борба и напредък.В спора се ражда истината,нали така? |
Веско,за "Добри Кит" не мога да кажа нищо лошо ,правил съм няколко неща и си работеха ,същото се отнася и за Хоби-китовете.
Не съм съгласен обаче с теб "за толковапари толкова"китовете на добри и на хоби са с около10% по-скъпи,но с тази разлика ,че работят
Плюваме и анатемосваме китайските творения на техниката ,е нямаме ли тук същата ситуация с нашенски "производиел ' обаче.....
П.С. Веско виждали сме се с теб ,преди около 2 години ми подари ,не е един а два кинескопа за едно старо LOEWE,бях с един колега ,поизложихме се обаче ,че не почерпихме като хората ,при пръв удобен случай ще се реванширам обаче.......!!!! _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 06, 2007 14:06 Заглавие: Проблем с хобикит.... |
|
|
От професионална гледна точка,според мен ,не е важно с колко е по скъп един кит,а дали ще свърши работа.Каква е файдата да вземеш нещо евтино,да загубиш време за сглобяване,проби и евентуална излагация,ако е за друг човек и отново тичане по мъките.Времето е ценно и само човек на средна възраст може да го разбере.Относно кинескопите:подарил съм ги от сърце,защото много пъти и аз опирам за помощ при колеги.Когато имам-давам и никога не търся реванш.В този бранш никой не маже да има и да знае всичко,затова сме в този сайт,както и в съюзи,като НБС-СЕТ,КЪДЕТО ВСЕКИ ЗОВ ЗА ПОМОЩ ПРЕДИЗВИКВА ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ в положителна насока.Ако повечето колеги дойдат в Рибарица на 12/13 май ще разберат нуждата от съюзяване и взаимопомощ в попрището на което сме се обрекли.
Весели празници и наздраве на всички Георгьовци! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|