Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Относно МС68НС11
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Нерегистриран
Гост

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 22:05    Заглавие: Относно МС68НС11 Отговорете с цитат

Здравейте!
Предстои ми направа на курсов проект, в основата на който е този процесор. И бих искал да науча дествието на процесора с чужда помощ, тъй като на университетско ниво знанията, който получаваме не са достатъчни, а също така и не предоставят материали за изучаването му. Търся човек, който е добре запознат с този процесор и ако има възможност за преподаване на знанията си на мен, за да мога да осъществя изпълнение на проекта си. Искам да отделя средста (време и пари) за тази цел. Ако сред вас има такъв човек, моля да остави съобщение на e-mail: [email protected]. Става въпрос за Пловдив. Имам нужда от чужда помощ.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 22:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво!
Моите адмирации за подобен пост и жалание.
Но може би това не е най-подходящия форум за целта (надявам се, че си го пуснал и по други).
Цитат:
И бих искал да науча дествието на процесора с чужда помощ
Действието на всички процесори на елементарно ниво е едно и също - бинарната логика.
В много от тях основното ядро е едно и също и се различават по периферията вградена около ядрото, съответно различни удобства за "общуване" с околния свят.
Всичко това го пиша във връзка с това, че каквото и да намериш което е грамотно написано на разбираем език ще ти е от полза за изучаването на ниското ниво. "Пренастройването" след това от един на друг - не е толкова голям проблем.

Успех ти желая и съм сигурен, че ще го постигнеш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря!
Това, че запитвайки лектора, той каза: "Няма учебници по този предмет, той е доста динамичен, за да се създава учебник всяка година, каквото запишеш от лекции, това ще си ползвате." И незнам дали е прав, но досега каквото и да съм открил, все е било на английски, а като за начало да се започне с литература на английски не мисля, че е добра идея и обясненията е бъдат разбрани 1:1.
И аз се силно се надявам да намеря човек, който да ми помогне в усвояването на конкретния процесор.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 23:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Все си мисля, че трябва да започнеш (поне така както описваш нещата) от по-общи неща. А такива книжки има достатъчно и на наш език (но с английския ще трябва да се справяш - поне на техническо ниво, не е толкова страшно).
А по отношение на това
Цитат:
Няма учебници по този предмет, той е доста динамичен, за да се създава учебник всяка година, каквото запишеш от лекции, това ще си ползвате.
доста наивно мнение според мен.
Какво ще пишем софт за съвременни процесори без да познаваме булевата алгебра - айде стига.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 23:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Получаваш и мойте адмирации за желанието ти да усвоиш процесорите. За съжаление нивото на висшето образование наистина спадна драстично. Аз завърших "КСТ" и в последния курс имах колежка която се дипломира като не знаеше разликата между "бит" и "байт". "RC" правилно те е насочил към друг форум, хората които се знимават с двоична аритметика се събират тук. Задай си и там въпроса и мисля, че ще се намерят хора които да ти помогнат. Успех!
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Чет Май 10, 2007 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Потърси по руските сайтове някъде гледах дадени всичките инструкций на асемблер ,доста информация и примерна развойна платка ,ако не се лъжа асемблера му прилича много на 6800,а някъде и на български имаше книжка за него.Даже си мисля че ТУ-София едно време са направили нещо наречено Едно платков микрокомпютър( ЕК1 или нещо такова) на базата на 6800 спомням си че асемблера се въвеждаше с 16чни кодове чрез клавиатура а имаше и някакви седем сегментни индикатори.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Май 10, 2007 23:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Още ли ги дундуркат тия 6800 (EMK1 или каквото там беше)? И ние навремето се чопкахме с тях (+писане на протоколи).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Пет Май 11, 2007 10:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Филипов написа:
Още ли ги дундуркат тия 6800 (EMK1 или каквото там беше)? И ние навремето се чопкахме с тях (+писане на протоколи).

Мисля че не, поне за моята специалност,занимавал съм се с тях в средното образование.3ти курс учат PICове, в първи курс имаше малко асемблер за Intel.А сега във втори не се учи нищо свързано с микроконтролери ++++протоколи -винаги
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Май 12, 2007 10:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам копие на оригинална документация на Моторола за НС11 на английски. Копирана е по две страници на една А4 - около 250-300 стр. Ако смяташ, че ще ти е от полза, мога направя още едно копие и да ти я пратя.
Съвет от личен опит - ако си се захванал сериозно и започнеш да ползваш документация на английски, докато направиш проекта ще си научил и техническия английски. Въпрос на малко повече време.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gogo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Май 12, 2007 12:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Този семестър и аз уча същия процесор.Ако те вълнува, остави мейл на който да ти пратя нашите лабораторни упражнения за моторолата.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети