|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Нерегистриран Гост
|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 22:05 Заглавие: Относно МС68НС11 |
|
|
Здравейте!
Предстои ми направа на курсов проект, в основата на който е този процесор. И бих искал да науча дествието на процесора с чужда помощ, тъй като на университетско ниво знанията, който получаваме не са достатъчни, а също така и не предоставят материали за изучаването му. Търся човек, който е добре запознат с този процесор и ако има възможност за преподаване на знанията си на мен, за да мога да осъществя изпълнение на проекта си. Искам да отделя средста (време и пари) за тази цел. Ако сред вас има такъв човек, моля да остави съобщение на e-mail: [email protected]. Става въпрос за Пловдив. Имам нужда от чужда помощ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 22:23 Заглавие: |
|
|
Браво!
Моите адмирации за подобен пост и жалание.
Но може би това не е най-подходящия форум за целта (надявам се, че си го пуснал и по други). | Цитат: | | И бих искал да науча дествието на процесора с чужда помощ | Действието на всички процесори на елементарно ниво е едно и също - бинарната логика.
В много от тях основното ядро е едно и също и се различават по периферията вградена около ядрото, съответно различни удобства за "общуване" с околния свят.
Всичко това го пиша във връзка с това, че каквото и да намериш което е грамотно написано на разбираем език ще ти е от полза за изучаването на ниското ниво. "Пренастройването" след това от един на друг - не е толкова голям проблем.
Успех ти желая и съм сигурен, че ще го постигнеш. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 22:32 Заглавие: |
|
|
Благодаря!
Това, че запитвайки лектора, той каза: "Няма учебници по този предмет, той е доста динамичен, за да се създава учебник всяка година, каквото запишеш от лекции, това ще си ползвате." И незнам дали е прав, но досега каквото и да съм открил, все е било на английски, а като за начало да се започне с литература на английски не мисля, че е добра идея и обясненията е бъдат разбрани 1:1.
И аз се силно се надявам да намеря човек, който да ми помогне в усвояването на конкретния процесор. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 23:12 Заглавие: |
|
|
Все си мисля, че трябва да започнеш (поне така както описваш нещата) от по-общи неща. А такива книжки има достатъчно и на наш език (но с английския ще трябва да се справяш - поне на техническо ниво, не е толкова страшно).
А по отношение на това | Цитат: | | Няма учебници по този предмет, той е доста динамичен, за да се създава учебник всяка година, каквото запишеш от лекции, това ще си ползвате. | доста наивно мнение според мен.
Какво ще пишем софт за съвременни процесори без да познаваме булевата алгебра - айде стига. |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 23:36 Заглавие: |
|
|
Получаваш и мойте адмирации за желанието ти да усвоиш процесорите. За съжаление нивото на висшето образование наистина спадна драстично. Аз завърших "КСТ" и в последния курс имах колежка която се дипломира като не знаеше разликата между "бит" и "байт". "RC" правилно те е насочил към друг форум, хората които се знимават с двоична аритметика се събират тук. Задай си и там въпроса и мисля, че ще се намерят хора които да ти помогнат. Успех! _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Чет Май 10, 2007 11:59 Заглавие: |
|
|
Потърси по руските сайтове някъде гледах дадени всичките инструкций на асемблер ,доста информация и примерна развойна платка ,ако не се лъжа асемблера му прилича много на 6800,а някъде и на български имаше книжка за него.Даже си мисля че ТУ-София едно време са направили нещо наречено Едно платков микрокомпютър( ЕК1 или нещо такова) на базата на 6800 спомням си че асемблера се въвеждаше с 16чни кодове чрез клавиатура а имаше и някакви седем сегментни индикатори. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 10:49 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Още ли ги дундуркат тия 6800 (EMK1 или каквото там беше)? И ние навремето се чопкахме с тях (+писане на протоколи). |
Мисля че не, поне за моята специалност,занимавал съм се с тях в средното образование.3ти курс учат PICове, в първи курс имаше малко асемблер за Intel.А сега във втори не се учи нищо свързано с микроконтролери ++++протоколи -винаги _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 10:56 Заглавие: |
|
|
Имам копие на оригинална документация на Моторола за НС11 на английски. Копирана е по две страници на една А4 - около 250-300 стр. Ако смяташ, че ще ти е от полза, мога направя още едно копие и да ти я пратя.
Съвет от личен опит - ако си се захванал сериозно и започнеш да ползваш документация на английски, докато направиш проекта ще си научил и техническия английски. Въпрос на малко повече време. |
|
|
 |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 12:39 Заглавие: |
|
|
Този семестър и аз уча същия процесор.Ако те вълнува, остави мейл на който да ти пратя нашите лабораторни упражнения за моторолата. _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|