|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 22:16 Заглавие: |
|
|
| За това, че мощността пада- вярно е. За това, че не се препоръчва двигател с мощност повече от 2kW (2,2,) - и това е така. Чак съм съгласен и с това, че е почти "празна работа"- намекнах го по-горе. Ама за обяснението с табелките... нещо не мога да го възприема... това с напреженията е точно, разбира се. Но всъщност табелката показва как трябва да се свърже моторът при дадено напрежение. Чак има двигатели с означение две звезди триъгълник (двускоростни трифазни) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 22:37 Заглавие: |
|
|
Хич ме няма по дългите тиради и затова накратко:
При свързване на звезда тока е по малък при триъгълник тока е по голям .............това също го пише на табелките.А като пише 220в не е че двигателя е за 220 това съм го писал във предния си пост.
Преключвам със тази тема не ми е интересна дано да съм могъл да помогна с нещо на питащия Nikolai_1 |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 6:18 Заглавие: |
|
|
Освен това въртящият момент намалява с около 30%, оборотите респективно също,схемката съм я дал ,да стане абсолютно ясно на питащия как се свързва такъв мотор ,не с това 380звезда/220 триъгълник се има впредвид подаеното напрежение към мотора в различното свързване ,има и такива 380звезда/380триъгълник -това са мотори изискващи включване "звезда-триъгълник"-над 18квта,220волтовата намотка "триъгълник" се ползва при подвързване на мотора към 'монофазен" честотен преобразувател или директно с работен ,респективно(пускащ) кондензатор,метода хубав -лош си има фенове ,много хора-много схемни решения и идеи.
Олд4-далече съм от мисълта ,че не можеш и не знаеш как да си свържеш мотора ,така че не се засягай ,дадох картинка със приблизителни,но работещи стойности,та да е видно и прегледно  _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 20:46 Заглавие: |
|
|
| alexandro28 написа: | Освен това въртящият момент намалява с около 30%, оборотите респективно също,схемката съм я дал ,да стане абсолютно ясно на питащия как се свързва такъв мотор ,не с това 380звезда/220 триъгълник се има впредвид подаеното напрежение към мотора в различното свързване ,има и такива 380звезда/380триъгълник -това са мотори изискващи включване "звезда-триъгълник"-над 18квта,220волтовата намотка "триъгълник" се ползва при подвързване на мотора към 'монофазен" честотен преобразувател или директно с работен ,респективно(пускащ) кондензатор,метода хубав -лош си има фенове ,много хора-много схемни решения и идеи.
Олд4-далече съм от мисълта ,че не можеш и не знаеш как да си свържеш мотора ,така че не се засягай ,дадох картинка със приблизителни,но работещи стойности,та да е видно и прегледно  |
Благодаря на всички за информацията която ми беше предоставена и най вече за схемата.Двигателя задвижва водна помпа за кладенец.А мощността й е малка от порядака на 800-100вата |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 21:07 Заглавие: |
|
|
| Nikolai_1 написа: | | alexandro28 написа: | Освен това въртящият момент намалява с около 30%, оборотите респективно също,схемката съм я дал ,да стане абсолютно ясно на питащия как се свързва такъв мотор ,не с това 380звезда/220 триъгълник се има впредвид подаеното напрежение към мотора в различното свързване ,има и такива 380звезда/380триъгълник -това са мотори изискващи включване "звезда-триъгълник"-над 18квта,220волтовата намотка "триъгълник" се ползва при подвързване на мотора към 'монофазен" честотен преобразувател или директно с работен ,респективно(пускащ) кондензатор,метода хубав -лош си има фенове ,много хора-много схемни решения и идеи.
Олд4-далече съм от мисълта ,че не можеш и не знаеш как да си свържеш мотора ,така че не се засягай ,дадох картинка със приблизителни,но работещи стойности,та да е видно и прегледно  |
Благодаря на всички за информацията която ми беше предоставена и най вече за схемата.Двигателя задвижва водна помпа за кладенец.А мощността й е малка от порядака на 800-100вата |
ухааа водна помпа ,тук май това свързване ще има проблем ,при помпите има тежък старт и си мисля,че ще имаш проблеми,но ако си готов да жертваш двигателчето пробвай ,всичко е много относително разбира се има помпи и помпи
В прикаченият файл изрових нещо от архивите си ,интересно и забавно е успех _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 22:33 Заглавие: |
|
|
| alexandro28 написа: | | Nikolai_1 написа: | | alexandro28 написа: | Освен това въртящият момент намалява с около 30%, оборотите респективно също,схемката съм я дал ,да стане абсолютно ясно на питащия как се свързва такъв мотор ,не с това 380звезда/220 триъгълник се има впредвид подаеното напрежение към мотора в различното свързване ,има и такива 380звезда/380триъгълник -това са мотори изискващи включване "звезда-триъгълник"-над 18квта,220волтовата намотка "триъгълник" се ползва при подвързване на мотора към 'монофазен" честотен преобразувател или директно с работен ,респективно(пускащ) кондензатор,метода хубав -лош си има фенове ,много хора-много схемни решения и идеи.
ухааа водна помпа ,тук май това свързване ще има проблем ,при помпите има тежък старт и си мисля,че ще имаш проблеми,но ако си готов да жертваш двигателчето пробвай ,всичко е много относително разбира се има помпи и помпи
В прикаченият файл изрових нещо от архивите си ,интересно и забавно е успех |
е специално тази помпа е внесена от Германия през 1986г(оригинална е)марката й е PLEUGER и не бих рискувал честно казано и вче се замислям от къде да й намеря трифазно захранване
Модерирано от RC
Нещо против да се ограничат вложените цитати?
За нов отговор има бутон "PostReply", смисъла на "Quote" е по друг. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 5:49 Заглавие: |
|
|
Има голяма вероятност да изгориш мотора ,виж по "Метро" има евтини и що годе прилични помпи _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|