| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 11:14 Заглавие: Реставрация на лампова техника, как става... |
|
|
Как става реставрирането и освежаването на кутиите и пластмасовите елементи? При добре запазена кутия и един мебелочистител помага, но ми е интересно как се оправят такива в кофти състояние. Имам едно радио "Романс 69", поради мокрене се е отлепило и напукало тънкото дървено покритие, мисля да го намокря за да се поизправи и да лепя със Ц200, би трябвало да стане... Няма ли други начини? А унищожения лак как се оправя? Ще стане ли с ацетон да го изтрия и да лакирам наново? Или пък с "Терминатор" да очистя стария лак и да лакирам наново... За стъклата знам че като ги мина с вода пада покритието, така че само забърсване при тях
За пластмасовите елементи - пожълтялото има ли начин да се очисти, да побелее като ново (изключвам метода с боядисване)
Как се попрява изкривения картонен заден капак, въобще има ли оправия? Единия метод е пресоване за по-дълго време, има ли нещо което да спомага изправянето докато е пресован? _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 12:31 Заглавие: |
|
|
По магазините се продава нещо подобно на тапети с най различни цветове .Като олющиш това дето се е надигнало можеш да то китнаш и изшкуриш да стане гладко после от това дето ти го казвам то е нещо като фолио отлепваш предпазителната хартия и си залепваш това фолио отгоре по кутията . Става идеално и за масички бар плотове .не можах много добре да ти го обясня но във всеки магазин за мебели го има .Попитай ги мисля че един квадрат е около 5лв. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 12:56 Заглавие: |
|
|
Сетих се за какво става дума, това си е пак някакъв вид фолио... Аз гоня автентичност, да е баш като оригинала Имам отлющените парчета от гореспоменатото радио... Иначе имам още няколко за пооправяне, не ми се иска да експериментирам на сляпо  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 13:10 Заглавие: |
|
|
При нас продават в най различни цветове това самозалепващо се фолио. Има ги като фурнир както са си били старите радиоапарати така че ги огледай .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 13:24 Заглавие: |
|
|
Все пак предпочитам като се пипне радиото да се усеща че е дървено Не само да стои за декорация  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 13:30 Заглавие: |
|
|
Е от друго тесто сте вие Хасковлии гледате всичко да ви е идеално а пък ние Ловчалиите караме джаста праста отгоре отгоре .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 14:22 Заглавие: |
|
|
За това съм писал реставриране в заглавието  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 17:02 Заглавие: |
|
|
| Да използвам темата да попитам има ли начин за реставриране на платното което имат пред говоритела повечето лампови приемници |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 17:13 Заглавие: |
|
|
Според мен ще стане добре с дамски чорапогащник, само да не ядеш бой заради него  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 17:39 Заглавие: |
|
|
малко ми се верва да стане добре , аз пробвах с едно платно от друго радио ама докато го свалих и то заприлича на това което исках да сменям. |
|
|
 |
|