Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Реставрация на лампова техника, как става...
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 11:14    Заглавие: Реставрация на лампова техника, как става... Отговорете с цитат

Как става реставрирането и освежаването на кутиите и пластмасовите елементи? При добре запазена кутия и един мебелочистител помага, но ми е интересно как се оправят такива в кофти състояние. Имам едно радио "Романс 69", поради мокрене се е отлепило и напукало тънкото дървено покритие, мисля да го намокря за да се поизправи и да лепя със Ц200, би трябвало да стане... Няма ли други начини? А унищожения лак как се оправя? Ще стане ли с ацетон да го изтрия и да лакирам наново? Или пък с "Терминатор" да очистя стария лак и да лакирам наново... За стъклата знам че като ги мина с вода пада покритието, така че само забърсване при тях Smile

За пластмасовите елементи - пожълтялото има ли начин да се очисти, да побелее като ново Smile (изключвам метода с боядисване)

Как се попрява изкривения картонен заден капак, въобще има ли оправия? Единия метод е пресоване за по-дълго време, има ли нещо което да спомага изправянето докато е пресован?
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 12:31    Заглавие: Отговорете с цитат

По магазините се продава нещо подобно на тапети с най различни цветове .Като олющиш това дето се е надигнало можеш да то китнаш и изшкуриш да стане гладко после от това дето ти го казвам то е нещо като фолио отлепваш предпазителната хартия и си залепваш това фолио отгоре по кутията . Става идеално и за масички бар плотове .не можах много добре да ти го обясня но във всеки магазин за мебели го има .Попитай ги мисля че един квадрат е около 5лв.
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 12:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Сетих се за какво става дума, това си е пак някакъв вид фолио... Аз гоня автентичност, да е баш като оригинала Smile Имам отлющените парчета от гореспоменатото радио... Иначе имам още няколко за пооправяне, не ми се иска да експериментирам на сляпо Smile
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 13:10    Заглавие: Отговорете с цитат

При нас продават в най различни цветове това самозалепващо се фолио. Има ги като фурнир както са си били старите радиоапарати така че ги огледай . Very Happy
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Все пак предпочитам като се пипне радиото да се усеща че е дървено Very Happy Very Happy Не само да стои за декорация Smile
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 13:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Е от друго тесто сте вие Хасковлии Wink гледате всичко да ви е идеално а пък ние Ловчалиите караме джаста праста отгоре отгоре . Laughing Laughing Laughing
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 14:22    Заглавие: Отговорете с цитат

За това съм писал реставриране в заглавието Wink
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 17:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Да използвам темата да попитам има ли начин за реставриране на платното което имат пред говоритела повечето лампови приемници
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 17:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен ще стане добре с дамски чорапогащник, само да не ядеш бой заради него Laughing
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing Laughing Laughing малко ми се верва да стане добре , аз пробвах с едно платно от друго радио ама докато го свалих и то заприлича на това което исках да сменям.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети