Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SFT 214 усилвател ???
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 9:24    Заглавие: Отговорете с цитат

по-скоро лампите ще си повишават с времето още цената ,но точно германиевите транзистори -едва ли.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 14:12    Заглавие: Моето мнение: Отговорете с цитат

tchav написа:
Тук не съм съгласен с теб. Не всяко старо нещо има антикварна стойност. Според мен цената им винаги ще си остане каквато е сега - вторични суровини.

Сашо, разбира се, че аз съм прав. Такива транзистори вече никой и никога няма да произведе, докато ламповото производство тук там по света, движено от търсенето, се съживява. А ретро-техника с германиеви транзистори има доста и за реставрацията и ремонтите и ще се търсят такива транзистори.
И друго - струва ли си да ги хвърлиш или да почнеш да ги гориш в усилията да направиш някакво устройство, без да имаш опит ...
Аз например от време на време отварям някое AD и от него си взимам чудесна силиконова паста.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 14:24    Заглавие: Re: Моето мнение: Отговорете с цитат

Отново си в силна заблуда по отношение на причините и мащабите на "ламповото производство", но както винаги
интермаш написа:
Сашо, разбира се, че аз съм прав. Такива транзистори вече никой и никога няма да произведе, докато ламповото производство тук там по света, движено от търсенето, се съживява. .....

То съществува в не малки мащаби и в никакъв случай причините не са посочените.
Като такъв ценител това
интермаш написа:
Аз например от време на време отварям някое AD и от него си взимам чудесна силиконова паста.
ли е най-ценното у тях?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 14:45    Заглавие: Re: Моето мнение: Отговорете с цитат

интермаш написа:
Сашо, разбира се, че аз съм прав. Такива транзистори вече никой и никога няма да произведе, докато ламповото производство тук там по света, движено от търсенето, се съживява. А ретро-техника с германиеви транзистори има доста и за реставрацията и ремонтите и ще се търсят такива транзистори.

Кел файда-всяко транзисторно стъпало с Ge за нула време се доработва със Si.
И става по-хубаво-не става-по-лошо.
Паралела с ламбите няма нищо общо.Пример-
Лампите ипределено изкарват доста по-добър звук от транзисторните стъпала,ако човек знае как да борави с тях.
Предимство на Ge пред Si транзистори няма-Ge са много по-куци-имат обр.тоци,термична нестабилност,ниска гранична температура на пергряване и т.н.
интермаш написа:

И друго - струва ли си да ги хвърлиш или да почнеш да ги гориш в усилията да направиш някакво устройство, без да имаш опит ....
Те за друго и не стават.Има опит,няма опит-ша го придобие.
интермаш написа:

Е тва ли най-много им цениш-същата паста е 2лв в магазините.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 15:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Производството на лампи никога не е спирало-защото те са един от най използваните градивни елементи във високо честотната техника-разни локатори радари и тн.

А иначе какво му пречи на човека да си експериментира с тях ама щом са
много да си запази некоя и друга бройки за децата и внуците.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
madjurov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2007 17:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
ОК!Ще сканирам статията и ще я пусна в атача-ако още някой си я хареса Laughing А с тия П 210 направо ме уби!С тях като нищо ще изкараш 50W Exclamation На времето мой съученик си хвана за гадже една мацка,дето баща и беше нач.цех в завод,в който работеха с тези П 210.За 4 транзистора се прежали горкият Exclamation Twisted Evil Ама направи усилвателя,а ние умирахме от завист.И за да не се чудят повечето съфорумци,пояснявам,че беше по времето,когато DEEP PURPLE бяха забранени,a The BEATLES-меко казано нежелани!Беше през 1970....
Ами така е,когато човек се отплесне!Като се сетих за гаджетата от онова време забравих да кажа,че ще сканирам статията в понеделник или вторник.BIGFEN да има смелостта да ми напомни с едно ЛС в неделя,че много бързо забравям Laughing Нали съм си гениален Laughing Laughing Laughing

Щом си правил усилвател през 1970 и си слушал "Битълс" и "Пърпъл"
- време ти е вече да започнеш да забравяш! Няма да е от гениалност, от друго ще е! Знаех го от какво е ама го забравих!!
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2007 17:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо ме подценяваш,бе madjurov Question Evil or Very Mad Що да не съм гениален Question На времето измислих схема на тригер с ГАЗЕНИ лампи и накарах моя съученичка цял ден да търси кои са изводите на ОТОПЛЕНИЕТО на един променлив кондензатор от някакво антично (дори и тогава!) радио Laughing Laughing Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2007 18:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Да "ходи" ли темата на другото място Confused ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2007 18:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Да Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети