| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Steven K Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 9:47 Заглавие: Спря ми микровълновата Мулинекс |
|
|
Имам микровълнова мулинекс оптикуик 17л.и нещo и стана. Когато не е била в работещо състояние е започнала да бучи и е спряла. Отворих я и беше изгорял предпазителя. Смених го обаче като се затвори вратичката (без да се стартира) започва пак да бучи и аз я спрях да не изгори пак предпазителя. Пробвах да разкача магнетрона - пак бучи. Тогава разкачих входящата на трафа и тогава спря да бучи. Това значи ли че трафа е заминал или може и магнетрона и той да е изгорял? Щтото в сервиза на мулинекс ми отпериха цена от 70 лв с труда ако е изгорял трафа и това обезмисля ремонта - направо да ходя да си купувам нова. _________________ www.Obiavi-BG.com - Българският сайт за обяви |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iliev78 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 10:28 Заглавие: |
|
|
| Провери си микро ключетата на механизама за затваряне на вратата успех! |
|
|
 |
ang djei Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 11:19 Заглавие: |
|
|
Провери и релето (ако е с реле) или контактите, които пускат напрежение към трафа да не са залепнали. _________________ LZ3JP |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 12:07 Заглавие: Re: Спря ми микровълновата Мулинекс |
|
|
| Steven K написа: | | Имам микровълнова мулинекс оптикуик 17л.и нещo и стана. Когато не е била в работещо състояние е започнала да бучи и е спряла. Отворих я и беше изгорял предпазителя. Смених го обаче като се затвори вратичката (без да се стартира) започва пак да бучи и аз я спрях да не изгори пак предпазителя. Пробвах да разкача магнетрона - пак бучи. Тогава разкачих входящата на трафа и тогава спря да бучи. Това значи ли че трафа е заминал или може и магнетрона и той да е изгорял? Щтото в сервиза на мулинекс ми отпериха цена от 70 лв с труда ако е изгорял трафа и това обезмисля ремонта - направо да ходя да си купувам нова. |
Точно тия печки трафа им е основната болест.Вързваш го без товар във вторичните,пускаш първичната през подобаващ бушон и амперклещи и разбираш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Steven K Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 15:42 Заглавие: |
|
|
даа, оказа се че релето е скапано, казвайте откъде да си взема такова - 24в управление / 16а(250в). много е шантаво отгоре има две стърчащи клеми кото се дублират отдолу към платката. модела е:
ето какво пише на него:
OEG
OMIF-S-124LM
24VDC
20A 125VAC
17A 250VAC
16A/80A 250VAC T70
10A/80A 250VAC T90
16A 250V ~
Давайте идеи... _________________ www.Obiavi-BG.com - Българският сайт за обяви |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 20:15 Заглавие: |
|
|
Имам лошото предчувствие, че с триста зора ще купите такова реле и накрая пак в сервиза. Няма причина от релето да се чува че товари някъде след него? На печката трябва да има и схема някъде по тенекиите. Разгледайте! Между другото релето се води защитна опция, трябва да работи и без него. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 22:06 Заглавие: |
|
|
От релето може да тръгва директно.
Няма причина обаче от релето да бучи и товари.
Аз ти говоря да тръгнеш по лекото-пусни си трафа без товар във вторичните,пускаш първичната през подобаващ бушон и амперклещи и разбираш.Пък ти прави,квото си знаеш.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 22:09 Заглавие: |
|
|
Ами Божилов написа нещо там,ама няма кой да чете.Релето дори да е залепнало,това "бучене"/още повече при разкачен магнетрон/си е равно на дефектирал траф.
едит:това бавно писане/в момента съм с една много "интересна"клавиатура/води до спам  |
|
|
 |
Steven K Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 7:20 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите. Явно не съм пояснил добре - аз релето го отворих да го видя отвътре (за съжаление с цената на прекъсване на бобината му...) и се беше слепнало. Обяснявам си, че печката просто постоянно работи като е било блокирало. Бученето по принцип е същия звук който издаваше и когато се ползва, но просто сега в момента на затваряне на вратичката и започва веднага. Ще взема най близкото подобно реле и ще го стъкмя някак. Като не стане я хвърлям и толкоз! Нямам амперклещи да тествам трафа. Ще пиша пак като имам резултат. _________________ www.Obiavi-BG.com - Българският сайт за обяви |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 10:54 Заглавие: |
|
|
| Steven K написа: | | Явно не съм пояснил добре - аз релето го отворих да го видя отвътре (за съжаление с цената на прекъсване на бобината му...) и се беше слепнало. Обяснявам си, че печката просто постоянно работи като е било блокирало.. |
Това е причината да тръгва еднага без да пускаш нищо. | Steven K написа: | | Бученето по принцип е същия звук който издаваше и когато се ползва, но просто сега в момента на затваряне на вратичката и започва веднага. . |
Е тва вече е съвсем друг лаф.Ако не бучи по-силно отколкото преди,значи вероятно е само релето.. | Steven K написа: |
Ще взема най близкото подобно реле и ще го стъкмя някак. Като не стане я хвърлям и толкоз! . |
Ако не намериш подобни релета въпреки че вероятно има по магазините-аз имам... | Steven K написа: | | Нямам амперклещи да тествам трафа. Ще пиша пак като имам резултат. |
Не са ти нужни непременно амперклещи за да тестваш трафа-говоря по принцип,става и с обикновен амперметър,става и като го пуснеш само през бушон,става и като пуснеш през крушка първичната на трафа...
Методи-много. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|