Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Спря ми микровълновата Мулинекс
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Steven K
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2007 9:47    Заглавие: Спря ми микровълновата Мулинекс Отговорете с цитат

Имам микровълнова мулинекс оптикуик 17л.и нещo и стана. Когато не е била в работещо състояние е започнала да бучи и е спряла. Отворих я и беше изгорял предпазителя. Смених го обаче като се затвори вратичката (без да се стартира) започва пак да бучи и аз я спрях да не изгори пак предпазителя. Пробвах да разкача магнетрона - пак бучи. Тогава разкачих входящата на трафа и тогава спря да бучи. Това значи ли че трафа е заминал или може и магнетрона и той да е изгорял? Щтото в сервиза на мулинекс ми отпериха цена от 70 лв с труда ако е изгорял трафа и това обезмисля ремонта - направо да ходя да си купувам нова.
iliev78
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Видин

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2007 10:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери си микро ключетата на механизама за затваряне на вратата успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ang djei
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2007 11:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери и релето (ако е с реле) или контактите, които пускат напрежение към трафа да не са залепнали.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2007 12:07    Заглавие: Re: Спря ми микровълновата Мулинекс Отговорете с цитат

Steven K написа:
Имам микровълнова мулинекс оптикуик 17л.и нещo и стана. Когато не е била в работещо състояние е започнала да бучи и е спряла. Отворих я и беше изгорял предпазителя. Смених го обаче като се затвори вратичката (без да се стартира) започва пак да бучи и аз я спрях да не изгори пак предпазителя. Пробвах да разкача магнетрона - пак бучи. Тогава разкачих входящата на трафа и тогава спря да бучи. Това значи ли че трафа е заминал или може и магнетрона и той да е изгорял? Щтото в сервиза на мулинекс ми отпериха цена от 70 лв с труда ако е изгорял трафа и това обезмисля ремонта - направо да ходя да си купувам нова.

Точно тия печки трафа им е основната болест.Вързваш го без товар във вторичните,пускаш първичната през подобаващ бушон и амперклещи и разбираш.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Steven K
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2007 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

даа, оказа се че релето е скапано, казвайте откъде да си взема такова - 24в управление / 16а(250в). много е шантаво отгоре има две стърчащи клеми кото се дублират отдолу към платката. модела е:

ето какво пише на него:

OEG
OMIF-S-124LM

24VDC
20A 125VAC
17A 250VAC

16A/80A 250VAC T70
10A/80A 250VAC T90

16A 250V ~

Давайте идеи...
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2007 20:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам лошото предчувствие, че с триста зора ще купите такова реле и накрая пак в сервиза. Няма причина от релето да се чува че товари някъде след него? На печката трябва да има и схема някъде по тенекиите. Разгледайте! Между другото релето се води защитна опция, трябва да работи и без него.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2007 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

От релето може да тръгва директно.
Няма причина обаче от релето да бучи и товари.
Аз ти говоря да тръгнеш по лекото-пусни си трафа без товар във вторичните,пускаш първичната през подобаващ бушон и амперклещи и разбираш.Пък ти прави,квото си знаеш. Smile
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2007 22:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами Божилов написа нещо там,ама няма кой да чете.Релето дори да е залепнало,това "бучене"/още повече при разкачен магнетрон/си е равно на дефектирал траф.
едит:това бавно писане/в момента съм с една много "интересна"клавиатура/води до спам Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Steven K
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2007 7:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговорите. Явно не съм пояснил добре - аз релето го отворих да го видя отвътре (за съжаление с цената на прекъсване на бобината му...) и се беше слепнало. Обяснявам си, че печката просто постоянно работи като е било блокирало. Бученето по принцип е същия звук който издаваше и когато се ползва, но просто сега в момента на затваряне на вратичката и започва веднага. Ще взема най близкото подобно реле и ще го стъкмя някак. Като не стане я хвърлям и толкоз! Нямам амперклещи да тествам трафа. Ще пиша пак като имам резултат.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 22, 2007 10:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Steven K написа:
Явно не съм пояснил добре - аз релето го отворих да го видя отвътре (за съжаление с цената на прекъсване на бобината му...) и се беше слепнало. Обяснявам си, че печката просто постоянно работи като е било блокирало..

Това е причината да тръгва еднага без да пускаш нищо.
Steven K написа:
Бученето по принцип е същия звук който издаваше и когато се ползва, но просто сега в момента на затваряне на вратичката и започва веднага. .

Е тва вече е съвсем друг лаф.Ако не бучи по-силно отколкото преди,значи вероятно е само релето..
Steven K написа:

Ще взема най близкото подобно реле и ще го стъкмя някак. Като не стане я хвърлям и толкоз! .

Ако не намериш подобни релета въпреки че вероятно има по магазините-аз имам...
Steven K написа:
Нямам амперклещи да тествам трафа. Ще пиша пак като имам резултат.

Не са ти нужни непременно амперклещи за да тестваш трафа-говоря по принцип,става и с обикновен амперметър,става и като го пуснеш само през бушон,става и като пуснеш през крушка първичната на трафа...
Методи-много.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети