|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
morqka Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 20:52 Заглавие: Колело Балкан - как да стане мотопед :) |
|
|
Здравейте,
Имам едно старо колело балканче , и искам много да го направя с двигател.
Моля кажете какви части да сложа на колелото за да може да върви с двигател. Благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 21:12 Заглавие: |
|
|
Купуваш си по яки джапанки плюеш си на петите и като завъртиш яко педалите ето ти го моторчето  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
LesHper Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 25, 2007 0:27 Заглавие: Re: Колело Балкан - как да стане мотопед :) |
|
|
| morqka написа: | Здравейте,
Имам едно старо колело балканче , и искам много да го направя с двигател.
Моля кажете какви части да сложа на колелото за да може да върви с двигател. Благодаря |
То това да не е пръдня. Не става само с двигател. Трябва и рама да имаш такава. |
|
|
 |
morqka Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 25, 2007 6:29 Заглавие: Re: Колело Балкан - как да стане мотопед :) |
|
|
АМ да има и др. части и точно това ми е мисалта.. Да ми кажете кой са тия части.
М/у за да се направи тая рама колко ще ми струва , както и др-те части?
Мисля да ги вземам от вторичните  |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 0:33 Заглавие: Re: Колело Балкан - как да стане мотопед :) |
|
|
Първо започваш с усилване на каплите, заваряват се допълнителни спици, имай впредвид, че след това ако ги изкривиш не могат да се оправят.
Намираш си готов фабричен двигател, има едни стари правени навремето специално за пригаждане към велосипеди, слага се резервоар, запчатка и обтегач, допълнителни спирачки(ако балканчето ти е било с контра).
Накрая като си си начесал крастата че си направил мотор, отиваш и си купуваш някой друг на старо и проблемите ти намаляват
Навремето и аз правих нещо подобно(рамка от карпати, двигател и карбуратор от jawa, предница от балканче...) , сега стой самотно в гаража на село...и все пак ако решиш да го правиш, имай впредвид че няма да ти излезе по-ефтино, отколкото да си купиш някое подобно на старо, просто парите (даже повече) ги даваш на малки порции. Хубавото в случая е, че докато го направиш ще се научиш на много неща и ще разбереш че освен наученото, друга кирия нямаш. Сещаш се, че това нещо няма как да го регистрираш после... _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|