Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Колело Балкан - как да стане мотопед :)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
morqka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 24, 2007 20:52    Заглавие: Колело Балкан - как да стане мотопед :) Отговорете с цитат

Здравейте,
Имам едно старо колело балканче , и искам много да го направя с двигател.
Моля кажете какви части да сложа на колелото за да може да върви с двигател. Smile Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Май 24, 2007 21:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Купуваш си по яки джапанки плюеш си на петите и като завъртиш яко педалите ето ти го моторчето Laughing Laughing Laughing
LesHper
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 25, 2007 0:27    Заглавие: Re: Колело Балкан - как да стане мотопед :) Отговорете с цитат

morqka написа:
Здравейте,
Имам едно старо колело балканче , и искам много да го направя с двигател.
Моля кажете какви части да сложа на колелото за да може да върви с двигател. Smile Благодаря

То това да не е пръдня. Не става само с двигател. Трябва и рама да имаш такава.
Върнете се в началото
morqka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 25, 2007 6:29    Заглавие: Re: Колело Балкан - как да стане мотопед :) Отговорете с цитат

Smile АМ да има и др. части и точно това ми е мисалта.. Да ми кажете кой са тия части.

М/у за да се направи тая рама колко ще ми струва , както и др-те части?

Мисля да ги вземам от вторичните Smile
Върнете се в началото
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Съб Май 26, 2007 0:33    Заглавие: Re: Колело Балкан - как да стане мотопед :) Отговорете с цитат

Първо започваш с усилване на каплите, заваряват се допълнителни спици, имай впредвид, че след това ако ги изкривиш не могат да се оправят.
Намираш си готов фабричен двигател, има едни стари правени навремето специално за пригаждане към велосипеди, слага се резервоар, запчатка и обтегач, допълнителни спирачки(ако балканчето ти е било с контра).
Накрая като си си начесал крастата че си направил мотор, отиваш и си купуваш някой друг на старо и проблемите ти намаляват Smile

Навремето и аз правих нещо подобно(рамка от карпати, двигател и карбуратор от jawa, предница от балканче...) , сега стой самотно в гаража на село...и все пак ако решиш да го правиш, имай впредвид че няма да ти излезе по-ефтино, отколкото да си купиш някое подобно на старо, просто парите (даже повече) ги даваш на малки порции. Хубавото в случая е, че докато го направиш ще се научиш на много неща и ще разбереш че освен наученото, друга кирия нямаш. Сещаш се, че това нещо няма как да го регистрираш после...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети