|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taz_diablo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 21:51 Заглавие: Samsung E630 - губи обхват. |
|
|
| Въпросният телефон има следния проблем: след като се отвори и затвори (имам предвид слайдера), мрежата изчезва или започва да варира показанието и на дисплея изписва NO SERVICE. Сменен е лентовия кабел и са почистени контактните площадки на антената, но пак се държи по същия начин. Когато се регистрира в мрежата и не се пипа може да изкара неограничено време, но размърда ли се и започват мизериите. Ако някой е виждал подобен проблем нека да сподели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Pepi Petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2007 20:02 Заглавие: |
|
|
| Според мен е за сервиз,а мисля че в Пловдив имаш достатъчно добър избор на такъв. |
|
|
 |
taz_diablo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 25, 2007 18:30 Заглавие: |
|
|
| Да, серзиви има колкото искаш, но най-интересното е, че навсякаде кадето пробвах да го оставя след като кажа, че лентовия е сменян и няма ефект ми отговарят, че от този телефон нищо не става повече, че можело само временно да се закрепи положението и т.н. Най-интересното е, че никаде не ми казаха от каде идва този проблем. Не че ще тръгна да се ровя, но съм любопитен да разбера. |
|
|
 |
maker_1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 25, 2007 21:54 Заглавие: |
|
|
| Възможните причини са може би частично разлепен чип или лоша екранировка.При самсунг ролята на екран поема панела който пък е метализиран. |
|
|
 |
Tigar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 11:12 Заглавие: |
|
|
извинявам се на колегите дето си го носил но ако капаците са оригинални дефекта е елементарен няма да го напиша тук,защото и ние сме хора и трябва да папаме хляб. _________________ чистене на грешки на автомобили европейско производство, и автоелектроника. |
|
|
 |
Ba4oKiRo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 18:21 Заглавие: и ние сме хора и трябва да папаме хляб. |
|
|
Наистина темата ме заинтригува , особено мнението на Tiger и колко ''дефекта е елементарен '' , та .. по тоя повод се поразрових тук - там .Оказа се , че дефекта е стандартен наистина при този модел и наистина има решение за него , но то няма нищо общо с:''но ако капаците са оригинални ....''.
Поздрав.
Ba4oKiRo. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Май 27, 2007 1:35 Заглавие: Re: и ние сме хора и трябва да папаме хляб. |
|
|
| Ba4oKiRo написа: | Наистина темата ме заинтригува , особено мнението на Tiger и колко ''дефекта е елементарен '' , та .. по тоя повод се поразрових тук - там .Оказа се , че дефекта е стандартен наистина при този модел и наистина има решение за него , но то няма нищо общо с:''но ако капаците са оригинални ....''.
Поздрав.
Ba4oKiRo. |
Точно така и за да не сме голословни :В Конрад продават едни шишенца с така нареченото "течно сребро" мисля че цената му беше 12 лв. Та взимаш и мажеш вътрешната страна на панела там където е нужно най-вече около рф-частта.Оставя се да изсъхне 10-тина минути и готово.Та това е решението за неоригиналните панели на самсунг. |
|
|
 |
Ba4oKiRo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2007 10:06 Заглавие: |
|
|
E , ''Гост- maker_1'', тук номерът няма да мине.А и понеже панела не е сменяван, предполагам , че е оргинален.
Ха, ха . Представям си ,как '' taz_diablo'' след като не му помагат в нито един сервиз ,сам си отваря Е630 и ....
OK. И ако трябва ''за да не сме голословни ''
1. При мен наистина не е идвал Е630 с този проблем
2.Както писах ''поразрових тук - там '' и се убедих''че дефекта е стандартен наистина при този модел и наистина има решение за него'' , но то няма нищо обшо с ''мажеш вътрешната страна на панела''
3. Нека погледнем пак точно какъв е проблема:
-след като се отвори и затвори (имам предвид слайдера), мрежата изчезва или започва да варира ...
-Когато се регистрира в мрежата и не се пипа може да изкара неограничено време, но размърда ли се ...
Е колеги :
''Да это стандартная проблема, тока не в антене дело, там есть мс приемопередатчика U100, которая плохо припаяна, при деформации телефона (раскрытие слейдера, прижимание к уху.) некоторые контакты у нее отходят,
его надо пропаять паяльником ,///// но не феном////, рядом микруха теквижн, если перегрееш то то не будет изображения, она очень чувствительна к перегреву.
-помогла пропайка U100?
Спасибо за совет,после пропайки поле вроде не пропадает,про
верял только несколько часов.
контроллер радиотракта пропаяй - мерзкая пайка у них.
U100 в мануале.''
Поздрав.
Ba4oKiRo. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|