Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Samsung E630 - губи обхват.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
taz_diablo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 21:51    Заглавие: Samsung E630 - губи обхват. Отговорете с цитат

Въпросният телефон има следния проблем: след като се отвори и затвори (имам предвид слайдера), мрежата изчезва или започва да варира показанието и на дисплея изписва NO SERVICE. Сменен е лентовия кабел и са почистени контактните площадки на антената, но пак се държи по същия начин. Когато се регистрира в мрежата и не се пипа може да изкара неограничено време, но размърда ли се и започват мизериите. Ако някой е виждал подобен проблем нека да сподели.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Pepi Petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Vidin

МнениеПуснато на: Вто Апр 24, 2007 20:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен е за сервиз,а мисля че в Пловдив имаш достатъчно добър избор на такъв.
Върнете се в началото
taz_diablo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Апр 25, 2007 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, серзиви има колкото искаш, но най-интересното е, че навсякаде кадето пробвах да го оставя след като кажа, че лентовия е сменян и няма ефект ми отговарят, че от този телефон нищо не става повече, че можело само временно да се закрепи положението и т.н. Най-интересното е, че никаде не ми казаха от каде идва този проблем. Не че ще тръгна да се ровя, но съм любопитен да разбера.
Върнете се в началото
maker_1
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Май 25, 2007 21:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Възможните причини са може би частично разлепен чип или лоша екранировка.При самсунг ролята на екран поема панела който пък е метализиран.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tigar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Selo SF

МнениеПуснато на: Съб Май 26, 2007 11:12    Заглавие: Отговорете с цитат

извинявам се на колегите дето си го носил но ако капаците са оригинални дефекта е елементарен няма да го напиша тук,защото и ние сме хора и трябва да папаме хляб.
Ba4oKiRo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Съб Май 26, 2007 18:21    Заглавие: и ние сме хора и трябва да папаме хляб. Отговорете с цитат

Наистина темата ме заинтригува , особено мнението на Tiger и колко ''дефекта е елементарен '' , та .. по тоя повод се поразрових тук - там .Оказа се , че дефекта е стандартен наистина при този модел и наистина има решение за него , но то няма нищо общо с:''но ако капаците са оригинални ....''.

Поздрав.
Ba4oKiRo.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2007 1:35    Заглавие: Re: и ние сме хора и трябва да папаме хляб. Отговорете с цитат

Ba4oKiRo написа:
Наистина темата ме заинтригува , особено мнението на Tiger и колко ''дефекта е елементарен '' , та .. по тоя повод се поразрових тук - там .Оказа се , че дефекта е стандартен наистина при този модел и наистина има решение за него , но то няма нищо общо с:''но ако капаците са оригинални ....''.

Поздрав.
Ba4oKiRo.

Точно така и за да не сме голословни Exclamation :В Конрад продават едни шишенца с така нареченото "течно сребро" мисля че цената му беше 12 лв. Та взимаш и мажеш вътрешната страна на панела там където е нужно най-вече около рф-частта.Оставя се да изсъхне 10-тина минути и готово.Та това е решението за неоригиналните панели на самсунг.
Върнете се в началото
Ba4oKiRo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2007 10:06    Заглавие: Отговорете с цитат

E , ''Гост- maker_1'', тук номерът няма да мине.А и понеже панела не е сменяван, предполагам , че е оргинален.
Ха, ха . Представям си ,как '' taz_diablo'' след като не му помагат в нито един сервиз ,сам си отваря Е630 и ....

OK. И ако трябва ''за да не сме голословни ''
1. При мен наистина не е идвал Е630 с този проблем
2.Както писах ''поразрових тук - там '' и се убедих''че дефекта е стандартен наистина при този модел и наистина има решение за него'' , но то няма нищо обшо с ''мажеш вътрешната страна на панела''
3. Нека погледнем пак точно какъв е проблема:
-след като се отвори и затвори (имам предвид слайдера), мрежата изчезва или започва да варира ...
-Когато се регистрира в мрежата и не се пипа може да изкара неограничено време, но размърда ли се ...

Е колеги :
''Да это стандартная проблема, тока не в антене дело, там есть мс приемопередатчика U100, которая плохо припаяна, при деформации телефона (раскрытие слейдера, прижимание к уху.) некоторые контакты у нее отходят,
его надо пропаять паяльником ,///// но не феном////, рядом микруха теквижн, если перегрееш то то не будет изображения, она очень чувствительна к перегреву.
-помогла пропайка U100?
Спасибо за совет,после пропайки поле вроде не пропадает,про
верял только несколько часов.
контроллер радиотракта пропаяй - мерзкая пайка у них.
U100 в мануале.''

Поздрав.
Ba4oKiRo.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети