Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Перла 04 Вариант - не центрофугира!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
yankod
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 0:14    Заглавие: Перла 04 Вариант - не центрофугира! Отговорете с цитат

Все още използвам това чудо на техниката Перла 04 Вариант, но от 2/3 седмици спря да центрофугира, иначе всичко друго си работи видимо нормално. Някой дали може да помогне?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 1:04    Заглавие: perla 04 Отговорете с цитат

Не знам дали си избрал правилното място. Аз не се занимавам с това, но съм поправял такива. Това да не е тази с жълтото табло и черните копчета. Аз предполагам няколко неща:
- скапан блок от механиката на програматора. Той е аналогов на този модел. (най-вероятно, най-често това става)
- скапана навивка на двигателя, измери го. Излизат един сноп кабели, дали няма прекъснали навивки.
- прекъсване на веригите (не си спомням там точно как минаваше). Мисля, че не е през релета. Има едни кондензатори, в тях има едни бобини. Може и там да е.
- првери за прекъснат кабел по системата. Обикновенно на кабелните обувки над капака от задната част при кондензаторите. Smile Smile

Atheros - истинският контролер!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 5:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж куплунга на двигателя -често прекъсва .
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 8:06    Заглавие: Re: perla 04 Отговорете с цитат

ji4kajiata написа:
Не знам дали си избрал правилното място. Аз не се занимавам с това, но съм поправял такива. Това да не е тази с жълтото табло и черните копчета. Аз предполагам няколко неща:
- скапан блок от механиката на програматора. Той е аналогов на този модел. (най-вероятно, най-често това става)
- скапана навивка на двигателя, измери го. Излизат един сноп кабели, дали няма прекъснали навивки.
- прекъсване на веригите (не си спомням там точно как минаваше). Мисля, че не е през релета. Има едни кондензатори, в тях има едни бобини. Може и там да е.
- првери за прекъснат кабел по системата. Обикновенно на кабелните обувки над капака от задната част при кондензаторите. Smile Smile
какви са тия релета какъв аналогов програматор,не пиши глупости
Върнете се в началото
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 9:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Измери има ли напрежение върху мотора когато дойде ред за центрофуга.И кажи какво става.Ако имаш възможност смени кондензатора/ите на мотора може да са се скапали и да не могат да го стартират. Ако идва напрежение и при условие, че си пробал с други кондензатори не работи значи мотора е утишъл, което според мен е най- вероятното.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 17:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитай да пуснеш центрофугата без пране (само с вода). Ако тръгне-мотор за пренавиване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 19:27    Заглавие: perla 04 Отговорете с цитат

zapad защо си мислиш, че пиша глупости, като пералнята е в другия апартамент. Very Happy Very Happy
1 - програматора е аналогово - механичен (по-точно)! - да виждаш някъде контролер в пералнята със софтуер Question Question (както е при новите).
2 - в някой от моделите на тези перални има релета, през които се управлява мотора. И в тази има но не са за центрофугата.
Ако искаш ще снимам схемата от капака да си сигурен, че не говоря глупости.
А и още нещо - включи се по-добре да помогнеш по темата, вместо да флудиш. Wink Very Happy Very Happy Very Happy

Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 19:44    Заглавие: Re: perla 04 Отговорете с цитат

ji4kajiata написа:
zapad защо си мислиш, че пиша глупости, като пералнята е в другия апартамент. Very Happy Very Happy
1 - програматора е аналогово - механичен (по-точно)! - да виждаш някъде контролер в пералнята със софтуер Question Question (както е при новите).
2 - в някой от моделите на тези перални има релета, през които се управлява мотора. И в тази има но не са за центрофугата.
Ако искаш ще снимам схемата от капака да си сигурен, че не говоря глупости.
А и още нещо - включи се по-добре да помогнеш по темата, вместо да флудиш. Wink Very Happy Very Happy Very Happy
що си мисля че само трупаш постове.Чакам снимки на Перла с релета
Върнете се в началото
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 20:03    Заглавие: perla 04 Отговорете с цитат

Ха ха. Много си интересен. Мен постовете не ме интересуват. Мисля, че ти трупаш постове. Не виждам до сега да си дал някаква идея по въпроса. Хах. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Моята не е с релета, но има такива и не само такива 100 модела и български даже има много с релета. А да не говориме за цифровите. Няма значение това е друга тема вече. Аз спирам спора до тук!!! Каквото се сещам съм помогнал в първият пост. Дано съм ориентирал колегата къде да търси проблема. Това е. Wink Very Happy

Върнете се в началото
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

yankod, Прела 04 Вариант наистина е чудо на техниката. При мен издържа повече от 20 години. Текущи ремонти си правих сам доколкото мога. Накрая ми писна и я "пенсионирах" по Коледа, като си купих една Daewoo с "безшумен" двигател. И от тук чувам свистенето на двигателя (а може би на управляващата електроника?) когато центрофугира. Да не говорим, че помпата след като изпомпи водата и върти на празен ход вдига още по-голяма гюрултия. Моят съвет е да се опиташ да я поправиш. Провери връзките към кондензаторите на двигателя, намират се непосредствено до задния капак. Успех Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети