| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yankod Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 0:14 Заглавие: Перла 04 Вариант - не центрофугира! |
|
|
| Все още използвам това чудо на техниката Перла 04 Вариант, но от 2/3 седмици спря да центрофугира, иначе всичко друго си работи видимо нормално. Някой дали може да помогне? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 1:04 Заглавие: perla 04 |
|
|
Не знам дали си избрал правилното място. Аз не се занимавам с това, но съм поправял такива. Това да не е тази с жълтото табло и черните копчета. Аз предполагам няколко неща:
- скапан блок от механиката на програматора. Той е аналогов на този модел. (най-вероятно, най-често това става)
- скапана навивка на двигателя, измери го. Излизат един сноп кабели, дали няма прекъснали навивки.
- прекъсване на веригите (не си спомням там точно как минаваше). Мисля, че не е през релета. Има едни кондензатори, в тях има едни бобини. Може и там да е.
- првери за прекъснат кабел по системата. Обикновенно на кабелните обувки над капака от задната част при кондензаторите.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 5:55 Заглавие: |
|
|
| Виж куплунга на двигателя -често прекъсва . |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 8:06 Заглавие: Re: perla 04 |
|
|
| ji4kajiata написа: | Не знам дали си избрал правилното място. Аз не се занимавам с това, но съм поправял такива. Това да не е тази с жълтото табло и черните копчета. Аз предполагам няколко неща:
- скапан блок от механиката на програматора. Той е аналогов на този модел. (най-вероятно, най-често това става)
- скапана навивка на двигателя, измери го. Излизат един сноп кабели, дали няма прекъснали навивки.
- прекъсване на веригите (не си спомням там точно как минаваше). Мисля, че не е през релета. Има едни кондензатори, в тях има едни бобини. Може и там да е.
- првери за прекъснат кабел по системата. Обикновенно на кабелните обувки над капака от задната част при кондензаторите.  | какви са тия релета какъв аналогов програматор,не пиши глупости |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 9:18 Заглавие: |
|
|
| Измери има ли напрежение върху мотора когато дойде ред за центрофуга.И кажи какво става.Ако имаш възможност смени кондензатора/ите на мотора може да са се скапали и да не могат да го стартират. Ако идва напрежение и при условие, че си пробал с други кондензатори не работи значи мотора е утишъл, което според мен е най- вероятното. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 17:32 Заглавие: |
|
|
| Опитай да пуснеш центрофугата без пране (само с вода). Ако тръгне-мотор за пренавиване. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 19:27 Заглавие: perla 04 |
|
|
zapad защо си мислиш, че пиша глупости, като пералнята е в другия апартамент.
1 - програматора е аналогово - механичен (по-точно)! - да виждаш някъде контролер в пералнята със софтуер (както е при новите).
2 - в някой от моделите на тези перални има релета, през които се управлява мотора. И в тази има но не са за центрофугата.
Ако искаш ще снимам схемата от капака да си сигурен, че не говоря глупости.
А и още нещо - включи се по-добре да помогнеш по темата, вместо да флудиш.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 19:44 Заглавие: Re: perla 04 |
|
|
| ji4kajiata написа: | zapad защо си мислиш, че пиша глупости, като пералнята е в другия апартамент.
1 - програматора е аналогово - механичен (по-точно)! - да виждаш някъде контролер в пералнята със софтуер (както е при новите).
2 - в някой от моделите на тези перални има релета, през които се управлява мотора. И в тази има но не са за центрофугата.
Ако искаш ще снимам схемата от капака да си сигурен, че не говоря глупости.
А и още нещо - включи се по-добре да помогнеш по темата, вместо да флудиш.  | що си мисля че само трупаш постове.Чакам снимки на Перла с релета |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 20:03 Заглавие: perla 04 |
|
|
Ха ха. Много си интересен. Мен постовете не ме интересуват. Мисля, че ти трупаш постове. Не виждам до сега да си дал някаква идея по въпроса. Хах. Моята не е с релета, но има такива и не само такива 100 модела и български даже има много с релета. А да не говориме за цифровите. Няма значение това е друга тема вече. Аз спирам спора до тук!!! Каквото се сещам съм помогнал в първият пост. Дано съм ориентирал колегата къде да търси проблема. Това е.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 21:32 Заглавие: |
|
|
yankod, Прела 04 Вариант наистина е чудо на техниката. При мен издържа повече от 20 години. Текущи ремонти си правих сам доколкото мога. Накрая ми писна и я "пенсионирах" по Коледа, като си купих една Daewoo с "безшумен" двигател. И от тук чувам свистенето на двигателя (а може би на управляващата електроника?) когато центрофугира. Да не говорим, че помпата след като изпомпи водата и върти на празен ход вдига още по-голяма гюрултия. Моят съвет е да се опиташ да я поправиш. Провери връзките към кондензаторите на двигателя, намират се непосредствено до задния капак. Успех  _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
|