Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Приказки на тема вируси (отцепена тема)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 3:57    Заглавие: Ре: Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
Май са включили в действие някъв си 23-ти кадър Laughing

Кадъра е 25 (двадесет и пети) Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 7:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Хардуерно за простият юзър значи "Компа не пали." Демек не е софтуерно. При изтрит биос и бут на харда пшризнаците са "хардуерни". Т.е. поне за биоса трябва да се отвори сметалото, да се презапише флаш паметта и т.н. Ако клиентът е доверчив може да го хлъзнеш и към ново дъно, хард и т.н.

Между другото, учудвам се, че още няма вируси които да променят клока на процесора и да лъжат температурния сензор на биоса с цел бавно и преднамерено прегряване. Първо ще почне да "забива", а после и нов. С учените видеокарти също може да се постигне подобен зашеметяващ ефект. Преинсталиране и т.н. няма да помогне. Браншовиците изостават от новите концептуални решения! Само преписват стари и не дотолкова добри вируси. Срамота!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:
Между другото, учудвам се, че още няма вируси които да променят клока на процесора и да лъжат температурния сензор на биоса с цел бавно и преднамерено прегряване. Първо ще почне да "забива", а после и нов. С учените видеокарти също може да се постигне подобен зашеметяващ ефект. Преинсталиране и т.н. няма да помогне. Браншовиците изостават от новите концептуални решения! Само преписват стари и не дотолкова добри вируси. Срамота!

Вече има подобни, примерно генерират ти трафик, който забива цялата линия, но на харда ти не се пише нищо. При други харда и/или двд-то работят постоянно в "шантави" режими и бързо ги повреждат, ако не се усетиш. Има и друга порода, който слагаш да прочетеш диск и го вадиш дефектен...прави нещо като запис върху записан диск.
За промяна в показанията на термодатчиците не е толкова лесно, те се управяват от биоса, а не от софтуерните приложения. В последното обаче може и да съм в грешка.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 20:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Да де. Вместо да трие биоса да го флашне.

За трафика не знам, но по Русия (там още ползват модеми) е много модно да те гепне вирус който звъни на импулсен телефон на майка си в ...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 23:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Така и така се говори за вируси да спомена един конкретен: Smitfraud-C.Toolbar888. Промъкна се през защитната стена и през редовно обновяващата се антивирусна + активен spy detector е системата ми. Беше голяма борба, в момента е нов и има нова версия сменяваща параметрите си случайно с всеки ход на вируса, поради тази причина нищо не помага. Характерно е за него е, че когато отваряте нов сайт в браузъра, той отваря с това още +5 негови сайта от базата му данни, от които навлизат в компютъра още нови "троянци" и ако човек не реагира адекватно скоро ще остане без работещ компютър, явява се от тип висуси "Adware". Инсталирах с 5 от най-добрите spy детектори с най-новите им дефиниции и сканирах компа много пъти с изключена интернет връзка, програмите "уж" го махнаха. При подновяване на връзката и стартиране на браузъра отново се активира и започва да "дъвче" отново. Използва маскирани "DLL" библиотеки сменяващи името си всеки път, и си създава временна база данни в "temp" папката дублирана в "system32" папката. Ако някой има проблем с него да ми пише л.с. да му обясня как да го махне, много е дълго обяснението.
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 10:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Yassen написа:
Така и така се говори за вируси да спомена един конкретен: Smitfraud-C.Toolbar888. Промъкна се през защитната стена и през редовно обновяващата се антивирусна + активен spy detector е системата ми. Беше голяма борба, в момента е нов и има нова версия сменяваща параметрите си случайно с всеки ход на вируса, поради тази причина нищо не помага. Характерно е за него е, че когато отваряте нов сайт в браузъра, той отваря с това още +5 негови сайта от базата му данни, от които навлизат в компютъра още нови "троянци" и ако човек не реагира адекватно скоро ще остане без работещ компютър, явява се от тип висуси "Adware". Инсталирах с 5 от най-добрите spy детектори с най-новите им дефиниции и сканирах компа много пъти с изключена интернет връзка, програмите "уж" го махнаха. При подновяване на връзката и стартиране на браузъра отново се активира и започва да "дъвче" отново. Използва маскирани "DLL" библиотеки сменяващи името си всеки път, и си създава временна база данни в "temp" папката дублирана в "system32" папката. Ако някой има проблем с него да ми пише л.с. да му обясня как да го махне, много е дълго обяснението.

Абе Spybot по принцип ми е махал някакъв Smitfraud-C троянец ама те май имат много разновидности.Много и зависи от антивирусната веднъж се бях набол със някакъв Zlob -Downloader,той сам по себе си нищо не прави обаче почва да ти сваля всекъкви гадорий,аз тогава бях с някаква безплатна антивирусна-Comodo Antivirus(по принцип безплатна)-тя си се ъпдейтваше а компютъра си бозеше и при сканиране нищо.Накрая ми писна и си ръгнах един NOD32.МАллеее компютъра беше поликлиника-4 активни троянеца заредени резидентно+сумати гадости на харда.
Ототгава съм с NOD32 -антивирусна+още 4 програми anti adware-Spybot,Ad-aware,Supera Antispyware ,Dr Alex.
От както съм с тези програмки не съм имал никакви проблеми веднъж седмично или на дсе седмици си ги пускам за скан и всичко е ОК.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети