|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 3:57 Заглавие: Ре: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | Май са включили в действие някъв си 23-ти кадър  |
Кадъра е 25 (двадесет и пети)  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 7:48 Заглавие: |
|
|
Хардуерно за простият юзър значи "Компа не пали." Демек не е софтуерно. При изтрит биос и бут на харда пшризнаците са "хардуерни". Т.е. поне за биоса трябва да се отвори сметалото, да се презапише флаш паметта и т.н. Ако клиентът е доверчив може да го хлъзнеш и към ново дъно, хард и т.н.
Между другото, учудвам се, че още няма вируси които да променят клока на процесора и да лъжат температурния сензор на биоса с цел бавно и преднамерено прегряване. Първо ще почне да "забива", а после и нов. С учените видеокарти също може да се постигне подобен зашеметяващ ефект. Преинсталиране и т.н. няма да помогне. Браншовиците изостават от новите концептуални решения! Само преписват стари и не дотолкова добри вируси. Срамота! _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 20:50 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Между другото, учудвам се, че още няма вируси които да променят клока на процесора и да лъжат температурния сензор на биоса с цел бавно и преднамерено прегряване. Първо ще почне да "забива", а после и нов. С учените видеокарти също може да се постигне подобен зашеметяващ ефект. Преинсталиране и т.н. няма да помогне. Браншовиците изостават от новите концептуални решения! Само преписват стари и не дотолкова добри вируси. Срамота! |
Вече има подобни, примерно генерират ти трафик, който забива цялата линия, но на харда ти не се пише нищо. При други харда и/или двд-то работят постоянно в "шантави" режими и бързо ги повреждат, ако не се усетиш. Има и друга порода, който слагаш да прочетеш диск и го вадиш дефектен...прави нещо като запис върху записан диск.
За промяна в показанията на термодатчиците не е толкова лесно, те се управяват от биоса, а не от софтуерните приложения. В последното обаче може и да съм в грешка. _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 20:52 Заглавие: |
|
|
Да де. Вместо да трие биоса да го флашне.
За трафика не знам, но по Русия (там още ползват модеми) е много модно да те гепне вирус който звъни на импулсен телефон на майка си в ... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 23:54 Заглавие: |
|
|
Така и така се говори за вируси да спомена един конкретен: Smitfraud-C.Toolbar888. Промъкна се през защитната стена и през редовно обновяващата се антивирусна + активен spy detector е системата ми. Беше голяма борба, в момента е нов и има нова версия сменяваща параметрите си случайно с всеки ход на вируса, поради тази причина нищо не помага. Характерно е за него е, че когато отваряте нов сайт в браузъра, той отваря с това още +5 негови сайта от базата му данни, от които навлизат в компютъра още нови "троянци" и ако човек не реагира адекватно скоро ще остане без работещ компютър, явява се от тип висуси "Adware". Инсталирах с 5 от най-добрите spy детектори с най-новите им дефиниции и сканирах компа много пъти с изключена интернет връзка, програмите "уж" го махнаха. При подновяване на връзката и стартиране на браузъра отново се активира и започва да "дъвче" отново. Използва маскирани "DLL" библиотеки сменяващи името си всеки път, и си създава временна база данни в "temp" папката дублирана в "system32" папката. Ако някой има проблем с него да ми пише л.с. да му обясня как да го махне, много е дълго обяснението. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 10:49 Заглавие: |
|
|
| Yassen написа: | | Така и така се говори за вируси да спомена един конкретен: Smitfraud-C.Toolbar888. Промъкна се през защитната стена и през редовно обновяващата се антивирусна + активен spy detector е системата ми. Беше голяма борба, в момента е нов и има нова версия сменяваща параметрите си случайно с всеки ход на вируса, поради тази причина нищо не помага. Характерно е за него е, че когато отваряте нов сайт в браузъра, той отваря с това още +5 негови сайта от базата му данни, от които навлизат в компютъра още нови "троянци" и ако човек не реагира адекватно скоро ще остане без работещ компютър, явява се от тип висуси "Adware". Инсталирах с 5 от най-добрите spy детектори с най-новите им дефиниции и сканирах компа много пъти с изключена интернет връзка, програмите "уж" го махнаха. При подновяване на връзката и стартиране на браузъра отново се активира и започва да "дъвче" отново. Използва маскирани "DLL" библиотеки сменяващи името си всеки път, и си създава временна база данни в "temp" папката дублирана в "system32" папката. Ако някой има проблем с него да ми пише л.с. да му обясня как да го махне, много е дълго обяснението. |
Абе Spybot по принцип ми е махал някакъв Smitfraud-C троянец ама те май имат много разновидности.Много и зависи от антивирусната веднъж се бях набол със някакъв Zlob -Downloader,той сам по себе си нищо не прави обаче почва да ти сваля всекъкви гадорий,аз тогава бях с някаква безплатна антивирусна-Comodo Antivirus(по принцип безплатна)-тя си се ъпдейтваше а компютъра си бозеше и при сканиране нищо.Накрая ми писна и си ръгнах един NOD32.МАллеее компютъра беше поликлиника-4 активни троянеца заредени резидентно+сумати гадости на харда.
Ототгава съм с NOD32 -антивирусна+още 4 програми anti adware-Spybot,Ad-aware,Supera Antispyware ,Dr Alex.
От както съм с тези програмки не съм имал никакви проблеми веднъж седмично или на дсе седмици си ги пускам за скан и всичко е ОК. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|