Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ELITE 21ES72
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 12:10    Заглавие: ELITE 21ES72 Отговорете с цитат

Тв-ра работи нормално,но/според клиента/от време на време се чува някакво пищене,или "свирене" ,или не знам си какво/някои хора просто нямат дарбата да ти обяснят,какво точно са чули/което не е от говорителя,и не влияе на изоражението и звука.Вече 2 часа приемника работи съвсем нормално.От къде ли трябва да идва това дразнещо нещо.Същото се появявало или непосредствено след първонач. пускане,или след доста часове работа. Rolling Eyes

Последната промяна е направена от helios на Нед Юни 03, 2007 12:17; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Вероятно някоя бобина в редомата развивка или импулсния траф-те имат навик да пеят.
Дори и най-просто омазване с канаколит ги оправя.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 12:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Вероятно някоя бобина в редомата развивка или импулсния траф-те имат навик да пеят.
Дори и най-просто омазване с канаколит ги оправя.

Тях съм ги презапоил,макар,че едвали имаха нужда и търпеливо и хрисимо чакам да "пропее".
Върнете се в началото
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 16:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Божилов ти казва да ги залепиш а не да ги презапоиш
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 16:32    Заглавие: Отговорете с цитат

fonev_tv написа:
Божилов ти казва да ги залепиш а не да ги презапоиш

А твоят съвет какъв е?!Може пък да ми е интересно да изчакам,за да разбера-от къде белким,се получава този "звук".А лепенето е лесна работа.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 18:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Иначе ако е дребна бобинка най-качествено става ако я топнеш за малко в разтопен восък,но и лак,канаколит вършат идеална работа.Лошото е само да разбереш кое пее.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

По едно време ми се появиха няколко телевизора с тоя проблем, ама не помня от коя фирма бяха. ТХО-то пълних с лепило. От него идваше звука. И друго се сетих, само за майтап-ама си беше истина. На един телевизор който аз го гледах, при свален капак го дебнах един месец докато разбера коя бобина ме тормози. Като почне да пищи, рипам от кревата по гащи, и почвам да пипкам тук-там. Laughing
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 21:58    Заглавие: Отговорете с цитат

За такова периодично жужене съм сменял до сега два пъти дроселите след мрежовия ключ и то клиента ме насочи към него защото казва че когато натиска бутона отпред за пускане жуженето изчезвало но трябвало да държи постоянно натиснат бутона .Опитвах да го заливам със силикон смола но пак жужи и само със смяната се оправи. А такива дросели по старите шасита има колкото щеш.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 22:04    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
За такова периодично жужене съм сменял до сега два пъти дроселите след мрежовия ключ и то клиента ме насочи към него защото казва че когато натиска бутона отпред за пускане жуженето изчезвало но трябвало да държи постоянно натиснат бутона .Опитвах да го заливам със силикон смола но пак жужи и само със смяната се оправи. А такива дросели по старите шасита има колкото щеш.

Другарю Коцев! Тук говорим за страннен звук с честота 15Khz. Само че не знам колко от възрастните хора го чуват? Laughing Знам, че няма да ми се обидиш, затова го пиша това! Laughing
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 22:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди месец сменях втория такъв дросел и клиента не можа да ми го обясни това пищене . Значи като го донесе ми каза че периодично нещо жужи и вечер когато е легнал и гледа програма щом е тихо в стаята и звука е намален то много ясно се чувало пищенето и той увеличавал звука за да го заглуши . Свалих капака и го пуснах пред него но уви няма никакъв странен шум. Погледа го половин час и си го взе . На другата вечер дойде и ме помоли да отида с него у тях и като го пуснахме направо се чуваше как пищеше свалих капака там и само като го натисна дросела и пищенето изчезна . Смених го дросела и не се е обаждал клиента . А какво е жуженето при колегата той ако го чуе може да прецени . Но като му чета поста като че ли и при него е същата работа щом и при пускане понякога се чува . Просто зависи с какво усилие е натиснат бутона / ако го включва от ключа/ и шасито съответно малко се изкривява а оттам и и самия дросел се размества и почва да пищи . Все пак нищо не пречи на колегата както е извадил шасито малко да го понатисне дросела и ще си проличи .
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети