Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ел.енергия от вятъра
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Кром
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 03, 2005 11:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да допълня, че турбината втора ръка не е кола втора ръка!!
Може да се попадне на големи бараки - но това ще са турбини работели при висока средна скорост на вятъра, голяма турболенстост и силни пориви над 30-40 м/с - такива имат дори изкривявания по главния вал, да не говорим за състоянието на лагерите, витлата и турбината като цяло...
... но турбина втора ръка, която е работела при скорост на вятъра до 4.5 - 5 м/с - разбирайте турбини от вътрешността на Германия, Холандия - произведена 1992-1996 е съвсем приемлива и като цена и като дълговчност! - Тогава може да се цитират производителите, които казват, че цялото съоражение е проектирано и направено така, че да работи мин. 20 г. без смяна на лагери и основни елементи!
Друг е въпросът, че ние трудно можем да попаднем на фирми, които не са н-ти прекупвачи - има турбини в Европа, които се продават от 10 фирми едновременно - като между тях е и цитираната по-горе ямболска фирма!
Един съвет от мен към хората, които искат да инвестират в такъв проект и не са с неограничени финансови възможности - Вземете малки турбини като начало - до 200 КВт, събират се на един стандартен трейлър /повечето/, фундамент и монтаж е пъти по-евтин, като за някой дори не се изисква кран! Защото иначе повечето пари отиват за транспорт и монтаж!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 29, 2005 6:16    Заглавие: Отговорете с цитат

az se interisuvam otskoro ot proizwodstvoto na elektroenergiq ot wqtara
mnogo sam zaintreguvan ot tova koeto namiram kato informatsiq po vaprosa.
sas udovolstvie bix kamentiral temata.
interisuvam se i ot tsenite kato tsialostna inwestitsiq.
bix se radval da nau4a powe4e
eto moiata el. posta [email protected]
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 21:27    Заглавие: Вятърна електроенергия Отговорете с цитат

Търся информация за закупуване на вятърна инсталация 500 kw.
[email protected]
Върнете се в началото
bakalov
Гост

МнениеПуснато на: Нед Яну 15, 2006 15:45    Заглавие: Вятърни генератори нови и втора употреба Отговорете с цитат

Здравейте,в случаяй че се интересувате от вятърни генератори и други възобновими енергийни източници, моля посетете www.wind-eees.com-Източно Европейски Енергийни Системи
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Май 31, 2006 15:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Хората са го измислили много отдавна това нещо.За пример ще посоча че в района на Ивайловград на гръцката граница са разположениоколо 20 вятърни генератора.Аз мога да ви предложа някои /сламки/ за които да се хванете.Примерно ако трябва да се монтира /папагал/ за укв предавател може да се използва
1.едно динамо от велосипед на което е монтирана перка движеща се според посоката на вятъра,нещо като ветропоказателите
2.Трансформатор-6/14 волта
3.Изправител за 14 волта
4.Акумулатор
Чрез тази опростена схема /папагалчето/ ще има винаги захранване и акумулатора/12в/ ще бъде на подзаряд когато има достатъчно вятър.
Върнете се в началото
Dobri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2007 11:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, търся работещи линкове към чужди сайтове /немски, холандски и др./ предлагащи продажба на ветрогенератори от 500 kw до 1000 kw. За мое съжаление попадам все на наши фирми посредници, или на неработещи линкове. Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2007 2:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Dobri написа:
Здравейте, търся работещи линкове към чужди сайтове /немски, холандски и др./ предлагащи продажба на ветрогенератори от 500 kw до 1000 kw. За мое съжаление попадам все на наши фирми посредници, или на неработещи линкове. Sad

Доколкото зная, всички употребявани генератори се продават от посредници, обикновено това са фирмите, които са се занимавали с подръжката на тези генератори. Не вярвам собствениците на остарелите генератори да тръгнат да си ги продават сами. Няма нищо лошо в това, стига посредника да е само един. Аз отдавна се интересувам от темата и мога да ти кажа, че преди няколко години посредниците се задоволяваха само с няколко хилядарки в евро, докато сега комисионната им е минимум 10 000, разбира се пак в евро. Търсенето се е увеличило в пъти, а предлагането си е все същото. Получава се дефицит на тази стока и това обяснява по-високите им цени.
Върнете се в началото
Dobri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2007 12:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Токио, напълно съм съгласен с теб, но не ми се вярва наши родни фирми да са подържали генератори на запад. Според мен те се явават нещо като втори посредници. И както казваш, че комисионната им е минимум 10000 в евро, то на двама посредника става минимум 20000 евро. Вярно е, че единият посредник не може /или много трудно може/ да бъде избегнат, но поне вторият, тъй като примерно за пет генератора това са най-малко 50-60 хиляди евро отгоре. За това аз търся начин да осъществя някаква връзка директно с първия посредник, и се моля да имам късмет.
Успехи в начинанието на всички!
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2007 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Dobri написа:
Токио, напълно съм съгласен с теб, но не ми се вярва наши родни фирми да са подържали генератори на запад.....

Аз имах в предвид само европейски фирми. Попитай чичо Гугъл, той знае всичко. Предполагам си запознат, че в повечето от офертите не е включена цената за демонтаж, а към нея трябва да се добави цената за товарене на камиони и транспорта до България, което също е сериозна цифра. Ако имаш нужда от повече информация, можеш да ми звъннеш по телефона, пращам ти го на лични.
Върнете се в началото
teco
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пет Юни 29, 2007 13:19    Заглавие: Отговорете с цитат

здр. колеги тази тема е много интересна и дълга като се има напреджид че е започната още от 2005год. описани са доста интересни са доста механизми за това как можем да впрегним вятъра да духа за нас жичкажиите Laughing . но никаде ме срещнах нещо по конкретно за перките на тези генератори а според мен те са част от ветро генетатора която не е за подценяване. едни добре изчислени перки, имам на предвид при минимален вятър да се хвани максималната му сила. та мисълта ми е някой може ли да ми помогне снякои формули или който е експериментирал да знае примерни размери. или нещо по вапроса
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Следваща
Страница 16 от 17

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети