|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Кром Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 03, 2005 11:11 Заглавие: |
|
|
Само да допълня, че турбината втора ръка не е кола втора ръка!!
Може да се попадне на големи бараки - но това ще са турбини работели при висока средна скорост на вятъра, голяма турболенстост и силни пориви над 30-40 м/с - такива имат дори изкривявания по главния вал, да не говорим за състоянието на лагерите, витлата и турбината като цяло...
... но турбина втора ръка, която е работела при скорост на вятъра до 4.5 - 5 м/с - разбирайте турбини от вътрешността на Германия, Холандия - произведена 1992-1996 е съвсем приемлива и като цена и като дълговчност! - Тогава може да се цитират производителите, които казват, че цялото съоражение е проектирано и направено така, че да работи мин. 20 г. без смяна на лагери и основни елементи!
Друг е въпросът, че ние трудно можем да попаднем на фирми, които не са н-ти прекупвачи - има турбини в Европа, които се продават от 10 фирми едновременно - като между тях е и цитираната по-горе ямболска фирма!
Един съвет от мен към хората, които искат да инвестират в такъв проект и не са с неограничени финансови възможности - Вземете малки турбини като начало - до 200 КВт, събират се на един стандартен трейлър /повечето/, фундамент и монтаж е пъти по-евтин, като за някой дори не се изисква кран! Защото иначе повечето пари отиват за транспорт и монтаж! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 6:16 Заглавие: |
|
|
az se interisuvam otskoro ot proizwodstvoto na elektroenergiq ot wqtara
mnogo sam zaintreguvan ot tova koeto namiram kato informatsiq po vaprosa.
sas udovolstvie bix kamentiral temata.
interisuvam se i ot tsenite kato tsialostna inwestitsiq.
bix se radval da nau4a powe4e
eto moiata el. posta [email protected] |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 21:27 Заглавие: Вятърна електроенергия |
|
|
Търся информация за закупуване на вятърна инсталация 500 kw.
[email protected] |
|
|
 |
bakalov Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2006 15:45 Заглавие: Вятърни генератори нови и втора употреба |
|
|
| Здравейте,в случаяй че се интересувате от вятърни генератори и други възобновими енергийни източници, моля посетете www.wind-eees.com-Източно Европейски Енергийни Системи |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 15:25 Заглавие: |
|
|
Хората са го измислили много отдавна това нещо.За пример ще посоча че в района на Ивайловград на гръцката граница са разположениоколо 20 вятърни генератора.Аз мога да ви предложа някои /сламки/ за които да се хванете.Примерно ако трябва да се монтира /папагал/ за укв предавател може да се използва
1.едно динамо от велосипед на което е монтирана перка движеща се според посоката на вятъра,нещо като ветропоказателите
2.Трансформатор-6/14 волта
3.Изправител за 14 волта
4.Акумулатор
Чрез тази опростена схема /папагалчето/ ще има винаги захранване и акумулатора/12в/ ще бъде на подзаряд когато има достатъчно вятър. |
|
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 12, 2007 11:26 Заглавие: |
|
|
Здравейте, търся работещи линкове към чужди сайтове /немски, холандски и др./ предлагащи продажба на ветрогенератори от 500 kw до 1000 kw. За мое съжаление попадам все на наши фирми посредници, или на неработещи линкове.  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 13, 2007 2:21 Заглавие: |
|
|
| Dobri написа: | Здравейте, търся работещи линкове към чужди сайтове /немски, холандски и др./ предлагащи продажба на ветрогенератори от 500 kw до 1000 kw. За мое съжаление попадам все на наши фирми посредници, или на неработещи линкове.  |
Доколкото зная, всички употребявани генератори се продават от посредници, обикновено това са фирмите, които са се занимавали с подръжката на тези генератори. Не вярвам собствениците на остарелите генератори да тръгнат да си ги продават сами. Няма нищо лошо в това, стига посредника да е само един. Аз отдавна се интересувам от темата и мога да ти кажа, че преди няколко години посредниците се задоволяваха само с няколко хилядарки в евро, докато сега комисионната им е минимум 10 000, разбира се пак в евро. Търсенето се е увеличило в пъти, а предлагането си е все същото. Получава се дефицит на тази стока и това обяснява по-високите им цени. |
|
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 13, 2007 12:56 Заглавие: |
|
|
Токио, напълно съм съгласен с теб, но не ми се вярва наши родни фирми да са подържали генератори на запад. Според мен те се явават нещо като втори посредници. И както казваш, че комисионната им е минимум 10000 в евро, то на двама посредника става минимум 20000 евро. Вярно е, че единият посредник не може /или много трудно може/ да бъде избегнат, но поне вторият, тъй като примерно за пет генератора това са най-малко 50-60 хиляди евро отгоре. За това аз търся начин да осъществя някаква връзка директно с първия посредник, и се моля да имам късмет.
Успехи в начинанието на всички! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 13, 2007 16:23 Заглавие: |
|
|
| Dobri написа: | | Токио, напълно съм съгласен с теб, но не ми се вярва наши родни фирми да са подържали генератори на запад..... |
Аз имах в предвид само европейски фирми. Попитай чичо Гугъл, той знае всичко. Предполагам си запознат, че в повечето от офертите не е включена цената за демонтаж, а към нея трябва да се добави цената за товарене на камиони и транспорта до България, което също е сериозна цифра. Ако имаш нужда от повече информация, можеш да ми звъннеш по телефона, пращам ти го на лични. |
|
|
 |
teco Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 13:19 Заглавие: |
|
|
здр. колеги тази тема е много интересна и дълга като се има напреджид че е започната още от 2005год. описани са доста интересни са доста механизми за това как можем да впрегним вятъра да духа за нас жичкажиите . но никаде ме срещнах нещо по конкретно за перките на тези генератори а според мен те са част от ветро генетатора която не е за подценяване. едни добре изчислени перки, имам на предвид при минимален вятър да се хвани максималната му сила. та мисълта ми е някой може ли да ми помогне снякои формули или който е експериментирал да знае примерни размери. или нещо по вапроса |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|