| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 27, 2007 18:12 Заглавие: Panasonic tx-21md1c |
|
|
| панасоника е с шаси EURO2,а проблема му е ,че се виждат вертикални линии,черни и бяли по 5-6 мм,като на затворник фанелката,иначе всичко друго действа,звук,осд има,превключват се каналите.По висока и по ниска честота е така ,а TXT работи коректно.съмненията ми са насочени към VDP-то,но ако може да чуя и вашите мнения |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2007 14:30 Заглавие: Re: Panasonic tx-21md1c |
|
|
| zapad написа: | | панасоника е с шаси EURO2,а проблема му е ,че се виждат вертикални линии,черни и бяли по 5-6 мм,като на затворник фанелката,иначе всичко друго действа,звук,осд има,превключват се каналите.По висока и по ниска честота е така ,а TXT работи коректно.съмненията ми са насочени към VDP-то,но ако може да чуя и вашите мнения |
Моето мнение е, че правилно си се насочил. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2007 14:38 Заглавие: |
|
|
| Благодаря,Тokio за мнението,но досега такава повреда съм нямал, и за това и обяснението ми е такова-оскъдно,но не знаех как да го обясна този дефект |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 10:21 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | панасоника е с шаси EURO2,а проблема му е ,че се виждат вертикални линии,черни и бяли по 5-6 мм,като на затворник фанелката,иначе всичко друго действа,звук,осд има,превключват се каналите.По висока и по ниска честота е така ,а TXT работи коректно.съмненията ми са насочени към VDP-то,но ако може да чуя и вашите мнения | Сигурно е духнало VDP-то, но преди това трябва да провериш IC3001/ТЕА6415/ . Moже за проба да го прескочиш. Пълният CVBS и трите AV-та минават през него. Виж "раетата" дали се виждат на осцилограмата или подай AV-изхода на друг ТВ и ако пак се виждат има шанс да отървеш смяната на VDP-то. Успех! |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 14:25 Заглавие: |
|
|
| Благодаря,Влади и това го пробвах,даже му пусках външно АВ след ТЕА-то,но затворника пак се показваше |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 16:02 Заглавие: |
|
|
Още една последна проба може да направиш. И четирите видеосигнала постъпват на 42кр. V1 IN на VDP-то. Има още два видеовхода, които не се използват: V2 IN на 40кр. и V3 IN на 38кр. Може само входа на 42кр. да е дал фира, затова пробвай и виж на другите два входа как са "раетата". Може да се наложи да направиш и някакво превключване в сервиз. Виж и от външния RGB-вход на AV1 дали също излиза "затворника" Успех! |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 18:39 Заглавие: Panasonic tx-21md1c |
|
|
| Здравей колега,би ли ми казал как се влиза в сервиза и къде да търся тази опция за смяна на видео входовете на VDP-to |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 18:51 Заглавие: Re: Panasonic tx-21md1c |
|
|
| zapad написа: | | Здравей колега,би ли ми казал как се влиза в сервиза и къде да търся тази опция за смяна на видео входовете на VDP-to |
По-лесно ще ти е да прекъснеш сигнала към 42-ри крак и да го подадеш на 40-ти или на 38-ми, но аз лично се съмнявам че нещо ще се промени. |
|
|
 |
mironov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 18:53 Заглавие: |
|
|
Пробвайте това :Установите BASS регулятор нижних звуковых частот на максимум, TREBLE регулятор верхних звуковых частот на минимум. Нажмите кнопку F на панели телевизора одновременно с кнопкой REVEAL на пульте. _________________ Живей всеки ден така все едно ти е последен защото рано или късно ще се окажеш прав. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 20:35 Заглавие: |
|
|
| 100% дефекто VDP,сложих едно ,което взех на заем и тв-то заспа |
|