Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

свързване на CD за кола-червен,черен и жълт кабел?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sotirov12j
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 22:08    Заглавие: свързване на CD за кола-червен,черен и жълт кабел? Отговорете с цитат

Здравейте!
Опитвам се да сменя оригиналния касетофон на Бравата с нов,но имам проблем със свързването.Когато свържа черния кабел от CD-то с черния от колата(демек масата), червения с червения и жълтия с жълтия нещата не се получават. По този начин новата свирня работи само, ако колата е на контакт(а старото си бачка винаги) и то "работи" като имам в предвид,че екрана светва за 5 секунди като натисна бутона DISP, но пак изгасва, иначе механиката за диска работи през цялото време.
та искам да попитам-червния и жълтия кабел(и двата са +) трябва ли да са заедно?
в случая са жълт-жълт и червен-червен,но споделх какъв е ефекта Confused

Тук съм сложил няколко снимки: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=17366

Благодаря!
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 22:10    Заглавие: Re: свързване на CD за кола-червен,черен и жълт кабел? Отговорете с цитат

Идеята е CD-то да работи само на контакт, а второто захранване е за паметта му. Ако ги свържеш заедно преди контакт и ще си решиш проблема.
pugsy го е написал и е прав.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sotirov12j
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

за съжаление не ми е позволено да качвам снимки и ми е малко трудно.
аз пробвах и варианта червения и жълтия кабел да са заедно и CD-то се включва и без колата да е на контакт,но пак не работи изцяло-забелязах,че цифрите,които показва са минутите от както е пуснато,диска се прибира и се изважда,екрана свети при бутон DISP,но само това
моля се само JVC-то да не е развалено,че го купих без да го пробвам
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 22:20    Заглавие: Отговорете с цитат

sotirov12j написа:
за съжаление не ми е позволено да качвам снимки и ми е малко трудно.
аз пробвах и варианта червения и жълтия кабел да са заедно и CD-то се включва и без колата да е на контакт,но пак не работи изцяло-забелязах,че цифрите,които показва са минутите от както е пуснато,диска се прибира и се изважда,екрана свети при бутон DISP,но само това
моля се само JVC-то да не е развалено,че го купих без да го пробвам

Или масата ти е не както трябва(но щом е имало друго радио което е работело-едва ли) или новото май си иска майстора
Dobri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 23:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Като гледам картинката която си сложил, /качвам е в аттач-а/ защо ми се струва, че ти трябват два минуса.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sotirov12j
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 23:31    Заглавие: Отговорете с цитат

ами на схемата верно има 2 маси,но реално на самата букса,която идва от колата втората липства.ето и снимка(бялата букса,горния ред,където е празно)

EDIT: dobri,има ли вариант да нен става понеже моделът е американски или защото не съм вързал и колоните?
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети