Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питане за КТ635а
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юли 14, 2007 17:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Лошото е че аз наистина започвам да недовиждам.Цял ден си бодох очите с едни SMD транзистори и свалях и слагах NN ки и SDA та от едни гръмотевични и накрая тя баба като дойде и аз я съжалих ,че го влачила от маината си това нещо и исках да съм сигурен ,че тоя транзистор ще държи та да не го влачи пак жената.Аз също и предложих да и подаря нещо по модерно но тя категорично отказа защото това и го подарил дядото а той починал и сега като го гледала все за него се сещала.Не всичко е в парите.Пък навремето и аз доста съветски изделия съм псувал ама вече явно ,че освен с очите взех да закъсвам с главата ,че доста работи взех да забравям .Интересна работа ,като стане въпрос за Юност май всички една носталгия ни обзема Confused Много се раздрънках и моля за извинение Exclamation
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 14, 2007 17:30    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Интересна работа ,като стане въпрос за Юност май всички една носталгия ни обзема Confused

Е ми той Юноста си беше може да се каже сладки айляшки ремонти...
Е невинаги де...
Странно що никой го не обзема такава носталгия като заговорим за Рубин Ц-202 или Електроника Ц-432Д? Mr. Green
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 12:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Интересна работа ,като стане въпрос за Юност май всички една носталгия ни обзема Confused

Е невинаги де...
Странно що никой го не обзема такава носталгия като заговорим за Рубин Ц-202 или Електроника Ц-432Д? Mr. Green

Най-вероятно, защото във форума не влизат накои от щангистите стара генерация...(защо ли)? Very Happy

Като сме около "Юность", имам един в мазето. Изчезна му говора. Две ремаркета кондензатори смених, картинката се изпъна като струна, но няма и няма говор-като преведен зет е-картина има, звук-не... Съмних се в хибридната схема, казаха ми някакъв транзистор да сложа отвън, но пак не стана. Беше преди 5-6 години и вече не си спомням какъв е транзистоеът. Ако някой има идея какво може да е-нека сподели. Само да не е онази схемичка, че няма къде да я купя...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами първо трябва да видиш дали ти работи крайното стъпало КТ814 и КТ815.Чест дефект е буксата за слушалки там може да прекъсва за към говорителя , самия говорител и куплунга дето е върху мрежовия трансформатор. Имаш ли брум по ниска и ако имаш остава вече да е по висока но там е по трудно. Сега напиши имаш ли брум като пипаш с отверката по изводите на потенциометъра за звук или не та да се локализира повредата.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе аз чип за Юност имам ама като не си в България-кел файда....
Като бараш базата на Т15 има ли реакция-шуми ли...
И направо си смени електролитите в стъпалото покрай Т15
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Да метна темата в "другия" раздел?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:

Е невинаги де...

Малко извън темата, но дядо ми има Рубин Ц202 на село и работи перфектно, като изключим един недъг. Като му увелича яркоста и контраста картината става почти като на SONY Wink , но започва да изключва защитата. Та все щях да питам някой дето си е блъскал главата да направи защитата по-корава как става, че така направо ми е жал като ида да гледам тъмна картина лишена от контраст. Благодаря предварително.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ти трябва на баир лозе .Предполагам че не му е слаган и декодер за да гледаш цветно изображението. Тия телевизори се произвеждаха само на СЕКАМ.Ходил съм в завода в Москва когато ги произвеждаха за да ни запознаят с устройството им.Но това беше в далечната 1983г. Тъй че не се заслужава въобще да се занимаваш с него. Very Happy
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаше едно КТ209 дето беше в защитата-махни му базата-сега на този комп нямам схемата на УПИМЦТ
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Откачваш диода VD18 във колектора на VT4 KT209 и по този начин илиминирваш тази пародия наречена "защита" Ако продължава да прави магарии тогава търсиш нещата в МБ това е модул за блокировка който се намира долу до захранването и следи консумацията във веригата на 250 волта към развивката.Ако и тук отрежеш управлението на КУ 202 си приготви пожарогасителя Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети