| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
famoza7 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 17:11 Заглавие: Усилвател СОНАТА 2 |
|
|
Здравеите. Бих искал да ви попитам дали може някои от вас да ми помогне с този усилвател на Соната 2. По точно става вапрос за печатната платка.Бих искал да си изработя сам такъв усилвател имам си му схемата,но нямам изглед на самата печатна платка.Трябва ми снимка,скица или чертеж от двете и страни.Усилвателя мнохо ми харесва и искам да го реализирам.Ще сам ви много благодарен като ми помогнете!!!! Благодаря ви предварително!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
famoza7 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 22:42 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Не се занимавай с това - отпреди 30 години е, има изходящ кондензатор, а и други недостатъци. | Може де е от преди 30 години,но просто е страхотно.Звукат си е звук и силата си е сила.Не знам дали си боравил с такъв стар усилвател,но съм останал със страхотно впечетление от него.Цялата далавера идва от транзисторното стопало (2N 3055)Какъвто усилвател изработиш с това стапало,ще останеш удивен от звука,така че неми говори,че е старо и скапано!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2007 6:39 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Цялата далавера идва от транзисторното стопало (2N 3055) |
Егати далаверата ,най "хубавите" крайни транзистори ,ама то си е твое мнение. Чудя се колко ли други стъпала си слушал ,за да стигнеш до тези аудиофилски изводи? |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2007 7:03 Заглавие: |
|
|
famoza7,чичко Филипов е виждал доста повече усилватели!Изобщо не подлагай на съмнение това,което ти казва!Аз вчера щях да пиша по темата ти и се отказах,но сега искам да ти дам един съвет.Явно сега започваш.Тези стъпала-транзисторните-могат наистина да бъдат страхотни!Само че искат много познания и опит!И не 2N3055 са транзисторите,с които ще изкараш нещо,а още по-малко-със схемата на СОНАТА. Аз следващата седмица съм на работа и ще мога да ти я пратя тази схема.За чертеж на платката не съм сигурен,но схемата я имам.Ако питаш мен-вземи си направи едно стъпало с ИС от типа STK.Избор огромен.Тръгват без проблем,ако не си объркал нещо.Свирят повече от задоволително и най-важното-като чуеш нещото да свири ти се иска да правиш още и още...А това е много важно!Ако проявиш интерес -свирни,ще помагам с каквото мога! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2007 21:10 Заглавие: |
|
|
| famoza7 написа: | | Звукат си е звук и силата си е сила.Не знам дали си боравил с такъв стар усилвател,но съм останал със страхотно впечетление от него. |
Останал си със впечатление от озвучителните тела (предполагам че са били оригиналните) - дървена кутия, голям обем, филтри като хората, голям говорител (30 см.). Нищо общо със съвременните пластмасови китайски боклуци.
Зная и всичко на сонатата (и на студиото също) - имахме практика в техникума точно на тяхното производство в търновския радиозавод. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Последната промяна е направена от Филипов на Сря Юли 18, 2007 21:11; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2007 22:38 Заглавие: |
|
|
Имам схемата на Соната-2 но нямам скенер за да ти я пратя Иначе съм приготвил крайното и стъпало за монтаж в корпуса на Студио-2.За домашни условия качеството е достатъчно  _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |

|
|
|
 |
|