Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Усилвател СОНАТА 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
famoza7
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юли 16, 2007 17:11    Заглавие: Усилвател СОНАТА 2 Отговорете с цитат

Здравеите. Бих искал да ви попитам дали може някои от вас да ми помогне с този усилвател на Соната 2. По точно става вапрос за печатната платка.Бих искал да си изработя сам такъв усилвател имам си му схемата,но нямам изглед на самата печатна платка.Трябва ми снимка,скица или чертеж от двете и страни.Усилвателя мнохо ми харесва и искам да го реализирам.Ще сам ви много благодарен като ми помогнете!!!! Благодаря ви предварително!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Юли 16, 2007 17:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се занимавай с това - отпреди 30 години е, има изходящ кондензатор, а и други недостатъци.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
famoza7
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Юли 17, 2007 22:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Филипов написа:
Не се занимавай с това - отпреди 30 години е, има изходящ кондензатор, а и други недостатъци.
Може де е от преди 30 години,но просто е страхотно.Звукат си е звук и силата си е сила.Не знам дали си боравил с такъв стар усилвател,но съм останал със страхотно впечетление от него.Цялата далавера идва от транзисторното стопало (2N 3055)Какъвто усилвател изработиш с това стапало,ще останеш удивен от звука,така че неми говори,че е старо и скапано!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 6:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Цялата далавера идва от транзисторното стопало (2N 3055)

Егати далаверата ,най "хубавите" крайни транзистори ,ама то си е твое мнение. Чудя се колко ли други стъпала си слушал ,за да стигнеш до тези аудиофилски изводи?
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 7:03    Заглавие: Отговорете с цитат

famoza7,чичко Филипов Laughing е виждал доста повече усилватели!Изобщо не подлагай на съмнение това,което ти казва!Аз вчера щях да пиша по темата ти и се отказах,но сега искам да ти дам един съвет.Явно сега започваш.Тези стъпала-транзисторните-могат наистина да бъдат страхотни!Само че искат много познания и опит!И не 2N3055 са транзисторите,с които ще изкараш нещо,а още по-малко-със схемата на СОНАТА. Idea Аз следващата седмица съм на работа и ще мога да ти я пратя тази схема.За чертеж на платката не съм сигурен,но схемата я имам.Ако питаш мен-вземи си направи едно стъпало с ИС от типа STK.Избор огромен.Тръгват без проблем,ако не си объркал нещо.Свирят повече от задоволително и най-важното-като чуеш нещото да свири ти се иска да правиш още и още...А това е много важно!Ако проявиш интерес -свирни,ще помагам с каквото мога!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 21:10    Заглавие: Отговорете с цитат

famoza7 написа:
Звукат си е звук и силата си е сила.Не знам дали си боравил с такъв стар усилвател,но съм останал със страхотно впечетление от него.

Останал си със впечатление от озвучителните тела (предполагам че са били оригиналните) - дървена кутия, голям обем, филтри като хората, голям говорител (30 см.). Нищо общо със съвременните пластмасови китайски боклуци.
Зная и всичко на сонатата (и на студиото също) - имахме практика в техникума точно на тяхното производство в търновския радиозавод.

Последната промяна е направена от Филипов на Сря Юли 18, 2007 21:11; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
krasiorocknroll
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 22:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам схемата на Соната-2 но нямам скенер за да ти я пратя Sad Иначе съм приготвил крайното и стъпало за монтаж в корпуса на Студио-2.За домашни условия качеството е достатъчно Smile
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 23:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Обсъждането на усилватели със STK на друго място. Разделих темата.
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=31988
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети