|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan petrov Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 11, 2007 12:40 Заглавие: |
|
|
| В машинките на РЕДКО МОДЕЛ практик има кондензатори а в тези на енхел дето ги продават в метро няма.Но за то (ва пък и двете са със ш-образни тр. и дросели.На един познат дефектира единия кондензатор от 2 и не можеше да прави хдобри заварки. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
пенкооо Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2007 20:34 Заглавие: 1.2мм |
|
|
| несъм много в 4ас с ел.работите но съм завар4ик и работя с хубави ма6ини или по то4но маркови ако можете да намерите из нета описание на някоя машина ESAB или LINCOLN ще вие от голяма полза.А за нормална заварка с тел 1.2мм са нужни около 220А-250А и 27в казвам го от опит на ма6ините изписва с колко ток заварям. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 13:44 Заглавие: |
|
|
Ами аз да се опровергая сам ... като сложих кондензатори започна да работи значително по-добре .. без значение къде са преди или след дросела просто работи по-добре и телта лепне по-малко (дори с кофти дросел). Мисля че около 50 000 микрофарада са достатъчни. Kолкото повече толкова по-добре но ползата не е в линейна зависимост. Т.е. не се престаравайте. Дросела за да работи добре при 100А е нужно да е навит върху Ш-сърцевина 60см^2 и да съдържа 45 навивки от шина 5х8 или еквивалент. При по-малко сечение на сърцевината дросела се пренасища бързо и си губи функцията. За сравнение с 30мм^2 се насища при около 30А. Сечението на проводника се определя от правилото че max плътност на тока е 5А на квадрат (за 100A - минимум 20мм^2). Ако има интерес имам упътване на руски как се смята дросела.
Като цяло мисля че изработката на качествен трансформаторен източник ще излезе доста скъпо като време и пари. За един такъв готов дросел ми искаха 250 лева а кондензаторите също не са евтини (~ лев на 1000 микрофарада) както и останалите материали. Не знам дали не е по-добре да се помисли върху едно купешко инверторно захранване и да се направи само телоподаващия механизъм към него. Има такива които имат настройки за да работят и като електрожен и като MIG MAG и като WIG (има разликав характеристиката!!). Цената на качествените ще да е около 2000 лева. WIG не е за пренебрегване! По-елементарните инверторни би трябвало да са под 1000 лева. Като цяло качеството на шева и удобството при работа (тегло, настройки, параметри, форма на напрежението и т.н.) не могат да се сравняват с тези на еднофазните захранвания.
За заварки с алуминии е добре подаващото устройство да е с две двойки бутащи колела не с една. Двете двойки могат да работят с по-малка сила на притискане и няма да деформират алуминия. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|