| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Lubitel Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 14:29 Заглавие: ne e vaprosa za pari4nite zagubi ;) |
|
|
men me podrazni tova, 4e propusnah da obera induktivnia otskok s RC, a sym si igral i s PulseInduction metalotyrsa4i i znam mnogo dobre kakvo stava kato svyr6i zarejdaneto na bobinata. Vervah 4e dioda s picova stojnost 120A 4e se opravi, no ne! tuk i golemia air-gap na magnitoprovoda mi izigra lo6a 6ega!
Ot tova se podraznih - 4e nedoocenih
SAVSEM MALAK AIRGAP na magnitoprovoda - nekade 25 microna se prepora4vaha! ne pravete trafa drosel ili trafove kato za fly-back(osven ako ne e fly-back shemata;) A bez airgap izob6to ne bilo got - moje lesno da se namagniti trafa i da izbombardira stypaloto(dori da ima razdelitelen condenser trafa;)
препиши на кирилица |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 14:49 Заглавие: |
|
|
| Айде вече да почнеш да пишеш на кирилица и да дадеш практически съвети.Вид,размер,материал на магнитопровода.Брой навивки първична,вторична и от къде си стигнал до тях? |
|
|
 |
lubitel Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 17:20 Заглавие: e ot tova po-prakti4eski saveti - zdrave mu kaji! |
|
|
vij 4e za seki opit pi6a, i kazvam vsi4ko koeto sym nau4il ili videl!
kato trygne 4e vi dam podrobnostite i po trafovete i po upravlenieto - ama nali o6te experimentiram - sega da ti dam li prakti4eski savet kak da si izpuka6 diodite, a moje i tranzistorite...
a i na saita 4e poblikuvam si4ko v podrobnosti, za da moje seki kojto e pipal pojalnik da go povtori, s min vlojeni pari
smetam do 50lv da se vmestja )))
препиши на кирилица |
|
|
 |
lubitel stava vnositel! Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 08, 2006 16:27 Заглавие: kakvo 6te kajete za 200A inverter za 400 lv, Chaina maina ;) |
|
|
pri interes shte vnesa KOLICHESTVO ))
pyrvite brojki shte gi testvam li4no
otnosno moite opiti - IGBT-to se upravleva s po-visoki naprejenia. Naloji se da pravja nov impulsen traf za driver-a
zatova moje bi e po-lesno da se polzvat IRFP-460, 2-3 v paralel. Te 6te razsejvat poveche moshtnost, no radiatori eftini da ne govorim 4e si imat anti-parallel diodes
препиши на кирилица |
|
|
 |
lubitel Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 09, 2006 11:26 Заглавие: ахааа, спирам да поствам тук |
|
|
който желае ще може да чете на саита ми  |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 19:23 Заглавие: Няколко схеми |
|
|
Не че съм разбирач ама съвсем простичко сигурно няма да стане. Покрай моите експерименти научих и аз че ако някой просто иска да си има инверторно е по-добре да го купи. Ако иска да произвежда ще му трябва повече от форум. Но за хоби става ... все нещо трябва да се прави А и ако се получи нещо като 'open source'-инверторно ще съм горд че съм българин !!! В това отношение им се възхищавам на руснаците въпреки че не са ми непременно любимата националност. По сайтовете им има много инфо!
Имам малко схемички на заводски инверторни от руски сайтове но нямам права да ъплоудвам. Ако някой даде мейл мога да му пратя един архив за да го качи. Аз се засилих да правя но като си представих купчината изгърмяли мощни скъпи транзистори и ентусиазма ми отече поне за известно време. Аз се ориентирах към траф със средна и IGBT BUP314 (1200V/20-ина ампера и по 2 паралелно) и имах намерение малко по малко да увеличавам консумираната мощност на изхода (постоянен резистивен товар) и да следя поведението защото знам че при висока мощност ще има проблеми. Като четох тук се сетих че може ако не друго поне експериментите да станат с по-евтини. То е близко ама ... |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 19:37 Заглавие: Re: izpuka edinia za6titen diod |
|
|
| Shtur написа: | С тия големи токове рисковете с домашно изработените джаджи в прично отношение боли доста |
Ами не е точно така. Често в домашни условия се постигат и добри резултати стига да не е нужен hitec. Аз почти довърших телоподаващото (само дросела е кофти) и мога да кажа че съм много доволен от съотношението вложени средства/качество на заварка. Поне е значително по-добро от тези на щанда за играчки на Einhell. Е вложеното време не беше малко но както казах за хоби става.
А и много хора са започнали в гаража Колелата крос също не са започнати веднага в заводски условия а пък се наложиха. Малко позитивно мислене не е излишно който търси намира. Най-малкото се учи и поне прави нещо и се опитва  |
|
|
 |
любител Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 16:19 Заглавие: малко фабри4ни схеми |
|
|
на inverteh.com, където продавам играчките, съм качил фабричните схеми на повечето играчки.
може би ще Ви е интересно да ги погледнете
Ако некой ГОРИ от желание да разгледа отвътре "китаеца" - нема проблеми, даже може и да поправи един ако иска
за съжаление мойта самоделка още не е пусната след преработката  |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 9:41 Заглавие: |
|
|
Имам готови модули с 6 IGBT транзистора + грец.
600 волтови са, поне за по 10А (в момента не им знам точните означения, но ще ги намеря и ще пиша).
Ще е интересно дали от тях ще се получи нещо! |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
|
|
 |
|