Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

разработка на импулсен електрожен
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 19, 20, 21

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Lubitel
Гост

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 14:29    Заглавие: ne e vaprosa za pari4nite zagubi ;) Отговорете с цитат

men me podrazni tova, 4e propusnah da obera induktivnia otskok s RC, a sym si igral i s PulseInduction metalotyrsa4i i znam mnogo dobre kakvo stava kato svyr6i zarejdaneto na bobinata. Vervah 4e dioda s picova stojnost 120A 4e se opravi, no ne! tuk i golemia air-gap na magnitoprovoda mi izigra lo6a 6ega!

Ot tova se podraznih - 4e nedoocenih

SAVSEM MALAK AIRGAP na magnitoprovoda - nekade 25 microna se prepora4vaha! ne pravete trafa drosel ili trafove kato za fly-back(osven ako ne e fly-back shemata;) A bez airgap izob6to ne bilo got - moje lesno da se namagniti trafa i da izbombardira stypaloto(dori da ima razdelitelen condenser trafa;)

препиши на кирилица
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 14:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде вече да почнеш да пишеш на кирилица и да дадеш практически съвети.Вид,размер,материал на магнитопровода.Брой навивки първична,вторична и от къде си стигнал до тях?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lubitel
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2006 17:20    Заглавие: e ot tova po-prakti4eski saveti - zdrave mu kaji! Отговорете с цитат

vij 4e za seki opit pi6a, i kazvam vsi4ko koeto sym nau4il ili videl!

kato trygne 4e vi dam podrobnostite i po trafovete i po upravlenieto - ama nali o6te experimentiram - sega da ti dam li prakti4eski savet kak da si izpuka6 diodite, a moje i tranzistorite...

a i na saita 4e poblikuvam si4ko v podrobnosti, za da moje seki kojto e pipal pojalnik da go povtori, s min vlojeni pari

smetam do 50lv da se vmestja Smile)))

препиши на кирилица
Върнете се в началото
lubitel stava vnositel!
Гост

МнениеПуснато на: Сря Мар 08, 2006 16:27    Заглавие: kakvo 6te kajete za 200A inverter za 400 lv, Chaina maina ;) Отговорете с цитат

pri interes shte vnesa KOLICHESTVO Smile))

pyrvite brojki shte gi testvam li4no

otnosno moite opiti - IGBT-to se upravleva s po-visoki naprejenia. Naloji se da pravja nov impulsen traf za driver-a

zatova moje bi e po-lesno da se polzvat IRFP-460, 2-3 v paralel. Te 6te razsejvat poveche moshtnost, no radiatori eftini Wink da ne govorim 4e si imat anti-parallel diodes

препиши на кирилица
Върнете се в началото
lubitel
Гост

МнениеПуснато на: Чет Мар 09, 2006 11:26    Заглавие: ахааа, спирам да поствам тук Отговорете с цитат

който желае ще може да чете на саита ми Smile
Върнете се в началото
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 27, 2007 19:23    Заглавие: Няколко схеми Отговорете с цитат

Не че съм разбирач ама съвсем простичко сигурно няма да стане. Покрай моите експерименти научих и аз че ако някой просто иска да си има инверторно е по-добре да го купи. Ако иска да произвежда ще му трябва повече от форум. Но за хоби става ... все нещо трябва да се прави Smile А и ако се получи нещо като 'open source'-инверторно ще съм горд че съм българин !!! Smile В това отношение им се възхищавам на руснаците въпреки че не са ми непременно любимата националност. По сайтовете им има много инфо!

Имам малко схемички на заводски инверторни от руски сайтове но нямам права да ъплоудвам. Ако някой даде мейл мога да му пратя един архив за да го качи. Аз се засилих да правя но като си представих купчината изгърмяли мощни скъпи транзистори и ентусиазма ми отече поне за известно време. Аз се ориентирах към траф със средна и IGBT BUP314 (1200V/20-ина ампера и по 2 паралелно) и имах намерение малко по малко да увеличавам консумираната мощност на изхода (постоянен резистивен товар) и да следя поведението защото знам че при висока мощност ще има проблеми. Като четох тук се сетих Idea че може ако не друго поне експериментите да станат с по-евтини. То е близко ама ...
Върнете се в началото
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 27, 2007 19:37    Заглавие: Re: izpuka edinia za6titen diod Отговорете с цитат

Shtur написа:
С тия големи токове рисковете с домашно изработените джаджи в прично отношение боли доста Very Happy

Ами не е точно така. Често в домашни условия се постигат и добри резултати стига да не е нужен hitec. Аз почти довърших телоподаващото (само дросела е кофти) и мога да кажа че съм много доволен от съотношението вложени средства/качество на заварка. Поне е значително по-добро от тези на щанда за играчки на Einhell. Е вложеното време не беше малко но както казах за хоби става.

А и много хора са започнали в гаража Very Happy Колелата крос също не са започнати веднага в заводски условия а пък се наложиха. Малко позитивно мислене не е излишно Smile който търси намира. Най-малкото се учи и поне прави нещо и се опитва Smile
Върнете се в началото
любител
Гост

МнениеПуснато на: Пон Дек 03, 2007 16:19    Заглавие: малко фабри4ни схеми Отговорете с цитат

на inverteh.com, където продавам играчките, съм качил фабричните схеми на повечето играчки.

може би ще Ви е интересно да ги погледнете Shocked

Ако некой ГОРИ от желание да разгледа отвътре "китаеца" - нема проблеми, даже може и да поправи един ако иска Very Happy Very Happy Idea

за съжаление мойта самоделка още не е пусната след преработката Sad
Върнете се в началото
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 04, 2007 9:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам готови модули с 6 IGBT транзистора + грец.
600 волтови са, поне за по 10А (в момента не им знам точните означения, но ще ги намеря и ще пиша).
Ще е интересно дали от тях ще се получи нещо!
Върнете се в началото
penkeler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Дек 16, 2007 11:48    Заглавие: Отговорете с цитат

На 12.12.2007г е създадена нова тема "импулсен електрожен с тиристори", но вече е заключена, затова ако някой проявява интерес към нея, тук ще постна линк с доста подробно описание на разработката.

http://www.radioradar.net/radiofan/radiofan_technology/svarka_home.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 19, 20, 21
Страница 21 от 21

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети