Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ремонт на дистанционно за аларма

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kskpkb
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 22:21    Заглавие: ремонт на дистанционно за аларма Отговорете с цитат

Имам проблем. Копчето ми на алармата се прецака, знаете ли къде могат да го сменат. Алармата ми е българска но за марка трябва да проверя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 23:13    Заглавие: Re: ремонт на дистанционно за аларма Отговорете с цитат

kskpkb написа:
Имам проблем. Копчето ми на алармата се прецака, знаете ли къде могат да го сменат. Алармата ми е българска но за марка трябва да проверя.

Във всеки един телевизионен сервиз могат да го сменят.
Върнете се в началото
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 02, 2007 18:40    Заглавие: Микрета Отговорете с цитат

В телевизионен сервиз не знам дали ще ти помогнат. В различните модели дистанционни се ползват повече от 10 вида микрети. Посети някое място където монтират аларми. Там ще ти помогнат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ЕЛХОВО

МнениеПуснато на: Чет Авг 02, 2007 19:04    Заглавие: Re: Микрета Отговорете с цитат

Nimi написа:
В телевизионен сервиз не знам дали ще ти помогнат. В различните модели дистанционни се ползват повече от 10 вида микрети. Посети някое място където монтират аларми. Там ще ти помогнат.
А според теб в телевизорите колко вида микрети се ползват?
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 02, 2007 19:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам идея Very Happy
Аз се занимавам с ремонти на алармени дистанционни Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 02, 2007 19:23    Заглавие: Re: Микрета Отговорете с цитат

Nimi написа:

А във телевизорите съм срещал сигурно няколкостотин вида...
Така че недей баламосва човека Razz
Във всеки телевизионен сервиз ще му свършат работа...
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Авг 03, 2007 0:07    Заглавие: Re: Микрета Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Nimi написа:

А във телевизорите съм срещал сигурно няколкостотин вида...
Така че недей баламосва човека Razz
Във всеки телевизионен сервиз ще му свършат работа...

Божилов, не му се връзвай, човека просто си търси работа и се страхува някой да не му "вземе хляба", защото ние ремонтираме и телевизори, и дистанционни, а той само второто... Laughing
Върнете се в началото
vstoykov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 14:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Понякога има спасение от търсенето на точно същия микробутон (микробутон и микрета нали е едно и също?).
На мишката ми се прецака микробутона (при натискане действа все едно го натискам няколко пъти) и го "излекувах" като му вързах паралелно кондензатор с капацитет 100nF. Мина доста време и си работи перфектно.

Разбира се за съвсем счупени микробутони този метод е неприложим.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети