| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
magiaa Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2004 4:09 Заглавие: Може ли последователно свързване на тонколони? |
|
|
Питам, защото имам следния случай:
1. Усилвател Technics SU-V500, за който пише: "A or B = 4-16Ohm each speaker; A and B = 8-16Ohm each speaker"
2. Тонколони Jamo E 470 с импеданс 4Ohm вързани на "A"
3. Тонколонки Jamo A 500 с импеданс 8Ohm на "В"
От това изискване на усилвателя започвам да се питам не го ли натоварвам много, когато пусна и двата чифта колони и как да увелича импеданса на "А"?
Сетих се, че имам и едни доста стари по-малки колони 4Ohm. И оттук въпроса ми: може ли да вържа последователно две 4 омови, за да се получи краен импеданс 8Ohm? И от това ще се промени ли качеството на звука, и ще се появи ли някаква опастност за усилвателя или за колоните?
Много ще съм ви благодарен, ако ме просветлите  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2004 12:36 Заглавие: |
|
|
единственото сигурно е че усилвател предназначен за 4 ом може да си го юркаш на 8колкото ти душа и съседи търпят(и колони) а ако старите ти А са достатъчно мощни нямай грижи пък качеството следва де не се променя (поне на слух)
действаи и успех!  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2004 16:18 Заглавие: колони |
|
|
| KD 503 Ти май нищо не си разбрал от питането на човека ,в режим А+В двата чифта 8 и 4 омови колони се свързват паралелно и стават под 3 ома ,което е недопустимо за този усилвател. Освен това тези от 4 ома свирят с два пъти по-голяма мощност. Относно въпроса за допълнителните 4 омови колони сметни дали ще издържаг ,що се отнася до качеството то зависи и от качеството на допълнителните колони няма достатъчно данни за да ти се даде отговор! |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2004 22:05 Заглавие: сори |
|
|
ъхъ аз съм объркал
прощавай
добре че има кой да ме поправи  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
magiaa Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 21, 2004 16:54 Заглавие: |
|
|
| Ами допълнителните колони не са добри! Затова си мислех да им използвам кутиите и да сложа за баси едни 25 ватови Omega, а за пищялки 3 ватови Sony (,които си ги имам и незнам за какво да ги ползвам), като си направя и разделителните филтри за тях. Но май, като се замисля, няма да станат добре и няма смисъл. Затова да ви попитам: не може ли да се вържат резистори ок. 4 ома и по този начин да се увеличи общия импеданс в/у усилвателя? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 21, 2004 17:15 Заглавие: |
|
|
| Може разбира се ,но трябва да ги оразмериш по мощност.Ако се сещам за кой усилвател става дума,25 ватови резистори ще са достатъчни. |
|
|
 |
magiaa Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 21, 2004 17:26 Заглавие: |
|
|
| magiaa написа: | | Ами допълнителните колони не са добри! Затова си мислех да им използвам кутиите и да сложа за баси едни 25 ватови Omega, а за пищялки 3 ватови Sony (,които си ги имам и незнам за какво да ги ползвам), като си направя и разделителните филтри за тях. Но май, като се замисля, няма да станат добре и няма смисъл. Затова да ви попитам: не може ли да се вържат резистори ок. 4 ома и по този начин да се увеличи общия импеданс в/у усилвателя? |
Корекция: Извинявам се, 25 ватовите не са Omega, a Lamar! |
|
|
 |
|