Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Може ли малко помощ за ремонт на авто-плейър?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
smokee
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Авг 05, 2007 8:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Aми то не автомобила беше виновен ,а аз си го бях направил на шейна да си го свалям заедно с майката,защото не бих си простил ако ми го бяха откраднали от колата.Не върви да дадеш 600лв за кар аудио и да го оставиш в колата си нали.А тогава бяха едни времена на крадене на гуми,източване на бензин от резервоарите,чупене на стъкла заради един гайчен ключ на задната седалка и т.н.И го бях оставил върху тавана на една почивка и явно съм го забравил там и разбира се дъжда не се забави и докато се сетя ,че го оставих на тавана се понамокри малко...Едно малко разсейване и....
И да разбирам ли,че според теб инегралната сх. на крайното стъпало не може да изгори ? Ако е така,защо след като я смених с нова работеше няколко минути и пак спря.
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 05, 2007 11:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Не,че не може,но не и от късо на изхода.За да разбереш трябва да го пробваш извън автомобила и ако проработи да търсиш проблема не в апарата,а в колата,а и ако шейната е от евтините...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
smokee
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 10, 2007 14:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Aз знам,че интегралата на крайното стъпало има защита от късо на изхода и на входа ,от напрежение,прегряване и други защити,но не мога да разбера защо изгаря няколко секунди след като я сменя с нова.Вече 3 интеграли изгорих и все по един и същ начин(проработва за няколко минути ,след което пак замлъква).На схемата гледам,че преди ингегралната има едни маломощни цифрови транзисотри,които работят в ключов режим .Предполагах ,че може да са изгорели,защото всичко около тях беше само резистори и кондензатори,които не вярвам да са дали фира,поне излеждат добре.До сега не съм имал работа с мокрена техника и за това не знам от къде да започна а и ме е страх да барам много да не стане по-зле а имам огромното желание да си го оправя сам.Ако някой може да ми помогне с начин различен от това да го занеса в сервиз ще съм му благодарен.Аз знам,че в сервиза ще ми го оправят,но ако ми се обясни по някакъв начин мисля,че имам достатъчно опит за да разбера...
din4o
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Авг 10, 2007 17:07    Заглавие: Отговорете с цитат

3*12=???лв.Достатъчно за ремонта му в сервиз.Но щом си толкова упорит и имаш излишни пари ето тук има схема,изтеги си е ,взимай мултицета и почвай да гадаеш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
smokee
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 10, 2007 18:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Aз имам схемата му,но проблема е там,че за да се добера до долната част на платката,за да меря напреженията ,трябва да го разглобя на парчета и тогава няма как да го включа.Какъв е начина да се мерят напреженията ? И стига с тези сервизи,искам да изпитам радостта от момента в който ще проработи сам Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети