Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Аларма към ел. стъкла
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mdanov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 29, 2007 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами благодарско! Остана да си поиграя малко Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gmg_service
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Нед Апр 29, 2007 20:58    Заглавие: re Отговорете с цитат

Като си купуваш модул,разгледай добре схемата.Ел. стъклата на твоета кола(ако не се лъжа) се управлават по различно.Не знам дали ще ме разбереш ,но от опит глава не боли Very Happy
Кабелът към мотора който трябва да прекъснеш,на повечето коли като му подадеш + съответно вдига стъклото(защото другият край на мотора през контакти на нормално затворено реле има -).На твоета кола това е обратно,т.е подаваш - за за да вдигнеш стъклото.А повечето модули подават +.
Има модули които с джъмпер си избираш каво да подават релетата.

Успех Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
omrona
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Pleven

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2007 19:06    Заглавие: Re: Аларма към ел. стъкла Отговорете с цитат

apxu написа:
Монтирах си аларма и сега желая да си включа и ел. стъклата. Модела на алармата ми е Generalq, която при заключване подава 20 сек. отрицателен потенциал. Как мога да го изпалзвам този отрицателен потенциал за да ми се вдигнат стъклата?

Имам защита по ток, тоест в крайно долно и крайно горно състояние при натискане на бутона моторчето спира да се върти /тормози/.

много е лесно от към алармата се връзва към реле
контактите на релето - към бутоните на стъклата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
omrona
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Pleven

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2007 19:07    Заглавие: Re: Аларма към ел. стъкла Отговорете с цитат

apxu написа:
Монтирах си аларма и сега желая да си включа и ел. стъклата. Модела на алармата ми е Generalq, която при заключване подава 20 сек. отрицателен потенциал. Как мога да го изпалзвам този отрицателен потенциал за да ми се вдигнат стъклата?

Имам защита по ток, тоест в крайно долно и крайно горно състояние при натискане на бутона моторчето спира да се върти /тормози/.

много е лесно от към алармата се връзва към реле
контактите на релето - към бутоните на стъклата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 02, 2007 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Какъв е резултата в крайна сметка? Интересувам се дали има някакви проблеми при монтажа на този модул и дали работи коректно? Дочух че като затвори първото стъкло и спирал. Така ли е или просто е случил на дефектен модул моя човек? Става въпрос за модула от този сайт - http://www.topspeed.bg/catalogue.php?cid=158
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ванчо
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр. Попово, обл. Търговище

МнениеПуснато на: Нед Авг 05, 2007 20:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя случай - имам Seat Cordoba, 95 г. с две ел.стъкла, българска аларма Mark и централно, което се управлява от нея. Направих си отделен, да го наречем модул, който се състои от схема за време с реле, настроено на максималния интервал, необходим за пълно вдигане от крайно долно до крайно положение, който се свързва към алармата. Самото реле като изпълнителен механизъм е съставено от 2 самостоятелни релета с 2 успоредни нормално отворени контакта, като по този начин шунтира двата ключа на вратите. Тя (алармата) от своя страна има изход за имобилайзер, който има постоянно напрежение +12волта. Че този изход включва релето и след изтичане на времето контактите на релето се отпускат, въпреки че остава напрежението на входа му. Не съм съгласен, че всички коли се правят по начина който е описал колегата по-горе (моята, а и много други като нея не са така). Не съм съгласен и с това, че е невъзможно едновременно вдигане на всички 4 стъкла едновременно (ако са толкова). Такова съм виждал на Audi Q7 и Mercedes някоя от С-класите, предполагам, че го има и по другите.
Върнете се в началото
gmg_service
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Авг 06, 2007 7:23    Заглавие: re Отговорете с цитат

А дали винаги ще вдигаш стъклата от крайно долно положение?А ако адното е свалено, а другото не?Това реле за време как ще действа на затвореният прозорец? Shocked
Върнете се в началото
Ванчо
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр. Попово, обл. Търговище

МнениеПуснато на: Пон Авг 06, 2007 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи в случая се налага малко пояснение - при моята кола има прекъсвачи за крайно долно и крайно горно положение, вградени в редуктора на машинките. Така че стъклото, което е отворено, без значение докъде, си се вдига догоре, изключва му се тока от крйния прекъсвач и толкова. По този начин (чрез релето за време) се осигурява покриване на целия диапазон от секунди за вдигане на всички стъкла - даже само едно да е отворено докрай, останалите ще се вдигнат преди него и ще си чакат докато се вдигне и то, а накрая след изтичане на зададеното време ще се изключи и схемата за време а оттам и захранването към машинките. Релето съм го избрал от китовете на Неомонтана (само основната схема, преработих си я малко за моите нужди и си изпълних с мои елементи и с разработена от мен платка). Задължително е да има по едно реле (само реле - изпълнителен механизъм, а не схема за време) за всеки прозорец поради относително големия товарен ток при ниско напрежение. Специално при моята кола има много свободно място за кутията на устройството под тапицерията около жилата за парното. А по въпроса за купешките модули от този тип мнението ми консервативно - не си заслужава да харчиш толкова пари за нещо, което може би утре ще се повреди, както чувам и от колегите по горе. Такова нещо може да бъде изработено и от човек със сравнително минимални познания, като при това разходите ще бъдат по-малко и освен това напълно компенсирани от удоволствието самостоятелно да се сътвори. Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети