| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ThunderPLD Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:36 Заглавие: От 4 на 2 ома?!? |
|
|
Здравейте.Проблемът ми е следният:имам усилвател с tda8563AQ 2х40вата при 2 ома.Проблемът ми е че не намирам 2 омови говорители.Усилватела може да работи при 4 ома,но мощтността му пада на 25 вата а това не е ефекта който искам.Мога ли да свържа успоредно към 4 омов говорител резистори с обща стойност 4 ома и да постигна желания ефект от 2 ома.Ако не предложете ми друг вариант...
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:42 Заглавие: |
|
|
Ако свържеш успорено резистор ефекта няма да е желания , а точно напротив , тогава усилватела ще отдава по-голяма мощност, но тя няма да е в говоритела , а в резистора , за да постигнеш резултата който искаш има няколко начина :
1. Свързваш успоредно 2 говоритела по 4 ома
2. Двубобинен говорител (свързваш успоредно двете бобини)
3. Съгласуващ трансформатор (възможно , но не препоръчително) |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:43 Заглавие: |
|
|
Никой неможе да предположи какъв е желания от него ефект.
Ако той е да натовари усилвателя, може да сложи само резистори.
Последната промяна е направена от tchav на Чет Авг 09, 2007 17:49; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:48 Заглавие: |
|
|
| Малко глупав въпрос,но съм начинаещ.Двата говоритела трябва да са по 40 вата или по 20? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:49 Заглавие: Re: От 4 на 2 ома?!? |
|
|
| ThunderPLD написа: | Здравейте.Проблемът ми е следният:имам усилвател с tda8563AQ 2х40вата при 2 ома.Проблемът ми е че не намирам 2 омови говорители.Усилватела може да работи при 4 ома,но мощтността му пада на 25 вата а това не е ефекта който искам.Мога ли да свържа успоредно към 4 омов говорител резистори с обща стойност 4 ома и да постигна желания ефект от 2 ома.Ако не предложете ми друг вариант...
 |
Абе то за моженето може..ама мощността която ще е във резистора няма да я чуеш по понятни причини...Демек файда-никва...
То така не става-резистора да седи само там-пък говорителя да почне да пее двойно по-силно...
Тва да не е перпетум-мобиле...
Или както го е казал народа-"Не може хем душата в рая-хем кура докрая."
Най-елементарно ше е да сложиш 2 бройки 4 омови говорители в паралел-така поне мощността ще иде във звук,а не половината в греене.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:50 Заглавие: |
|
|
| ThunderPLD написа: | | Малко глупав въпрос,но съм начинаещ.Двата говоритела трябва да са по 40 вата или по 20? |
по 20. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2007 17:53 Заглавие: |
|
|
Благодаря много!!!  |
|