| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Radoslav_Radev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 12, 2007 15:46 Заглавие: Регулатор за плавно включване на лампа. |
|
|
Здравейте!
Вчера налепих два такива регулатора: http://hobby.neomontana-bg.com/kit166.htm
Много практична и компактна схема, но има един сериозен недостатък - трябва да се изчака 30-40 секунди докато се разреди кондензатора (през R8 ), в противен случай силно намалява плавното включване.
Благодарен ще съм, ако някой предложи по-интелигентно решение за разреждане на кондензатора при отварянето на веригата.
Поздрави от Варна.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2007 19:04 Заглавие: Re: Регулатор за плавно включване на лампа. |
|
|
| Radoslav_Radev написа: | Здравейте!
Много практична и компактна схема, но има един сериозен недостатък - трябва да се изчака 30-40 секунди докато се разреди кондензатора (през R8 ), в противен случай силно намалява плавното включване.
Благодарен ще съм, ако някой предложи по-интелигентно решение за разреждане на кондензатора при отварянето на веригата.
Поздрави от Варна.  |
Понамали я малко тая стойност на R8.Ако не си си решил проблема,ще ти изпратя една руска схемичка на подобно нещо. |
|
|
 |
Радослав_Радев Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 17:54 Заглавие: |
|
|
Ами с намаляване на R8 и електролитния кондензатор ще се зарежда по-бавно, което ще е прекалено.
Най-лесното решение за което се сещам е с девиаторен ключ да окъсявам изводите на кондензатора при изключено положение. Но не ми се занимава вече.
Благодаря за вниманието. |
|
|
 |
СтоянИТ Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 7:45 Заглавие: |
|
|
| От Варна съм и имам едно готово закупено - работещо такова устройство, включването и изключването е сензорно разположено на голямо кръгло копче с което се нагласява и силата на светене. Ако те интересува пиши да го потърся. |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 11:27 Заглавие: Re: Регулатор за плавно включване на лампа. |
|
|
| Radoslav_Radev написа: | Здравейте!
Поздрави от Варна.  |
Защо да е сложно като може да е просто ?
Схемата на неомонтана е на 1000години и повечето пъти не тръгва .!!!
Пробвай тази , на неомонта е същия вариант но с имитация на динистор с транзистори и за това не тръгва
 |
|
|
 |
|