Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пластинки за захранване?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Батерията
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 21, 2007 18:51    Заглавие: Пластинки за захранване? Отговорете с цитат

Здравейте, имам следния проблем. Трябва да свържа хорзонтално 5 батерии по 1.5 (от тези за часовниците), сами си представята батериите са една до друга, а не една върху друга. Разположил съм ги така:

+ - + - +
- + - + -

Какви пластини или други подобни бихте ме посъветвали да ползвам, какво ли опитвах и не става и не става. Просто не дава хубав контакт. Вече втори ден го мисля и блокирам. Бих се радвал ако ме посъветвате нещо.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 21, 2007 19:06    Заглавие: Отговорете с цитат

навиваш тънко телче на серпентинка от двете страни и осукваш батерията с изолирбанд-тиксо...
Аз така правя литиевите акомулаторчета щото от прегряване и директно запояване се посират.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Батерията
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 21, 2007 19:15    Заглавие: Мерси Отговорете с цитат

Мерси за отговора. Пропуска е мой, значи за всяка от тези 5 батерии си има легло и затова яма възможност да го направя по този начин с тиксото. Леглата са с разстояние между тях 1мм. Аз затова и търся някакви подходящи пластинки, с които да ги свържа и отгоре и отдолу, и то хем да са тънки, хем еластични и здрави и да дават хубав контакт. Няма да казвам колко детски играчки и подобни изкормих и така и не намерих подходящи.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 21, 2007 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

В Електронинвест и по другите магазини съм виждал едни прозрачни кутии квадратни-горе долу 10 на 10 на 10 санта размери-пълни със пружинки за ремонт на видеа-освен да пообиколиш по магазините за електронни компоненти-ако намериш такава кутийка-вътре има всякакви финни пружинки за целта...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Батерията
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 21, 2007 19:50    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Мерси х 2. Тъкмо разглобявах една стара клавиатура от която изпаднаха едни пружинки Smile и обмислях вариант с тях, после проверявам форума, гледам ти тук пише за пружинки Smile Мерси много за вниманието, приемат се всякакви други идей.
Засега го мисля на дъното на леглата да сложа пружинки и някак да направя тънък капак като от вътрешната му страна ще налепя ламаринки...и капака някак си да се завинтва, абе то не са едно и две неща.
Върнете се в началото
Батерията
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 23, 2007 16:45    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Колко би струвал един дизайн на подобно захранване, че ми се скъсаха нервите? То не става с болтчета, пружинки, все има нещо да пречи...Отсега да кажа, че мястото е много малко за самото захранване е много малко Sad
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Сеп 23, 2007 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Я пробвай със запойване.Почистваш добре с ножче,слагаш капчица киселина/за запояване/ и с не- много мощен поялник...След това със спирт почисти хубаво киселината.Използвай тънки жички,предварително калайдисани.
Ще стане!
Я,и малко едит:докато запойваш,сложи батерийката на нещо като метална пластина.Да отнема от топлината.Гледай само да не даваш на късо батерийте по този начин. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Сеп 23, 2007 19:18    Заглавие: Отговорете с цитат

На платка универсална /само с отвори/ капваш по една капка припой,там където се пада средата на батерията ,от зад закрепваш кабелче за извод и правиш с припой мостчетата и готово .Платката връзваш с две рапидки и идеална капачка за батерииките Laughing
Върнете се в началото
Батерията
Гост

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 13:49    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Първо да благодаря за предложенията.

Цитат:
Я пробвай със запойване.

Идеята е батериите да могат да се сменят и ако ги запоя мисля, че няма как да стане,т.е, няма как да ги сменям, освен да ги запоявам всеки път, но това не е уместно.

Цитат:
На платка универсална /само с отвори/ капваш по една капка припой,там където се пада средата на батерията ,от зад закрепваш кабелче за извод и правиш с припой мостчетата и готово .Платката връзваш с две рапидки

Нямам толкова място за да ползвам от универсалните платки; ако ги ползвам за сандвич,т.е. батериите да са по средата просто излизам от конструкцията.

Цитат:

идеална капачка за батерииките

Тази идеална капачка вече знам, че е някаква легенда. С какво ли не пробвах...

Ако наистина някой се навие да направи дизайн на това захранване с определени размери съм готов да си платя.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 15:57    Заглавие: Отговорете с цитат

колко ти е мястото и какъв е най големия диаметър на батерииките.Последователно ли трябва да са вързани всичките?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети