| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Батерията Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 21, 2007 18:51 Заглавие: Пластинки за захранване? |
|
|
Здравейте, имам следния проблем. Трябва да свържа хорзонтално 5 батерии по 1.5 (от тези за часовниците), сами си представята батериите са една до друга, а не една върху друга. Разположил съм ги така:
+ - + - +
- + - + -
Какви пластини или други подобни бихте ме посъветвали да ползвам, какво ли опитвах и не става и не става. Просто не дава хубав контакт. Вече втори ден го мисля и блокирам. Бих се радвал ако ме посъветвате нещо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 21, 2007 19:06 Заглавие: |
|
|
навиваш тънко телче на серпентинка от двете страни и осукваш батерията с изолирбанд-тиксо...
Аз така правя литиевите акомулаторчета щото от прегряване и директно запояване се посират. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Батерията Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 21, 2007 19:15 Заглавие: Мерси |
|
|
| Мерси за отговора. Пропуска е мой, значи за всяка от тези 5 батерии си има легло и затова яма възможност да го направя по този начин с тиксото. Леглата са с разстояние между тях 1мм. Аз затова и търся някакви подходящи пластинки, с които да ги свържа и отгоре и отдолу, и то хем да са тънки, хем еластични и здрави и да дават хубав контакт. Няма да казвам колко детски играчки и подобни изкормих и така и не намерих подходящи. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 21, 2007 19:38 Заглавие: |
|
|
В Електронинвест и по другите магазини съм виждал едни прозрачни кутии квадратни-горе долу 10 на 10 на 10 санта размери-пълни със пружинки за ремонт на видеа-освен да пообиколиш по магазините за електронни компоненти-ако намериш такава кутийка-вътре има всякакви финни пружинки за целта... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Батерията Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 21, 2007 19:50 Заглавие: ... |
|
|
Мерси х 2. Тъкмо разглобявах една стара клавиатура от която изпаднаха едни пружинки и обмислях вариант с тях, после проверявам форума, гледам ти тук пише за пружинки Мерси много за вниманието, приемат се всякакви други идей.
Засега го мисля на дъното на леглата да сложа пружинки и някак да направя тънък капак като от вътрешната му страна ще налепя ламаринки...и капака някак си да се завинтва, абе то не са едно и две неща. |
|
|
 |
Батерията Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 16:45 Заглавие: ... |
|
|
Колко би струвал един дизайн на подобно захранване, че ми се скъсаха нервите? То не става с болтчета, пружинки, все има нещо да пречи...Отсега да кажа, че мястото е много малко за самото захранване е много малко  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 17:39 Заглавие: |
|
|
Я пробвай със запойване.Почистваш добре с ножче,слагаш капчица киселина/за запояване/ и с не- много мощен поялник...След това със спирт почисти хубаво киселината.Използвай тънки жички,предварително калайдисани.
Ще стане!
Я,и малко едит:докато запойваш,сложи батерийката на нещо като метална пластина.Да отнема от топлината.Гледай само да не даваш на късо батерийте по този начин.  |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 19:18 Заглавие: |
|
|
На платка универсална /само с отвори/ капваш по една капка припой,там където се пада средата на батерията ,от зад закрепваш кабелче за извод и правиш с припой мостчетата и готово .Платката връзваш с две рапидки и идеална капачка за батерииките  |
|
|
 |
Батерията Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 13:49 Заглавие: ... |
|
|
Първо да благодаря за предложенията.
| Цитат: | | Я пробвай със запойване. |
Идеята е батериите да могат да се сменят и ако ги запоя мисля, че няма как да стане,т.е, няма как да ги сменям, освен да ги запоявам всеки път, но това не е уместно.
| Цитат: | | На платка универсална /само с отвори/ капваш по една капка припой,там където се пада средата на батерията ,от зад закрепваш кабелче за извод и правиш с припой мостчетата и готово .Платката връзваш с две рапидки |
Нямам толкова място за да ползвам от универсалните платки; ако ги ползвам за сандвич,т.е. батериите да са по средата просто излизам от конструкцията.
| Цитат: |
идеална капачка за батерииките |
Тази идеална капачка вече знам, че е някаква легенда. С какво ли не пробвах...
Ако наистина някой се навие да направи дизайн на това захранване с определени размери съм готов да си платя. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 15:57 Заглавие: |
|
|
| колко ти е мястото и какъв е най големия диаметър на батерииките.Последователно ли трябва да са вързани всичките? |
|
|
 |
|