| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
panasoanik Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 19:59 Заглавие: Разделена PRINCE 20D01 проблеми със звука |
|
|
здравейте, става въпрос за същата антика и проблем със звука ,крайното стъпало се самовъзбужда ,при по-голямо усилване иначе звука е нормален когато е намален под половината.МВА 810 пече доста и смятам че там е проблема,нямам обаче такава антика под ръка ,интересното е ,че не пробил напълно ,та си мисля да не е нещо по МЧУ-то.Въпросът ми е
Нормално ли е да грее толкова много (дори и в стенд-бай) ?
Случвал ли се е нанякои така частично пробил ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 21:07 Заглавие: |
|
|
Смени чипа вътре в кутийката на МЧУ-ако имаш цвилене и пищене във звука-там е проблема... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 21:53 Заглавие: |
|
|
хмм,откачих 8-ми крак на 810 (входа ) и чипа се държи по същият начин-има си го цвиленето ( при докоссване на масата на чипа или входа му с върхът на отверката се самовъзбужда веднага ,при докосване с пръст на осмо краче си има брум.Нямам никаква документация за този апарат ,и много се чудя дали изобщо да го "ровя".
Всичко това,което описах по-горе става в stand-by и би трябвало МЧУ-то да не работи тогава,а както писах МВА810ДС загрява за 1-2 секунди и след около 5 не можеш я пипна с пръст ,дори и при откачен товар ,проверих за скапани кондензатори около нея (смених ги) ,захранването е 16в (без пулсации)...  |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 6:06 Заглавие: |
|
|
Ами смени чипа . Не е нужна документация за този дефект. Крайното стъпало е винаги захранено и щом проблема ти е в st.by рови около него. Ако нищо не помогне сложи един кондензатор около 47-100 мф между 5 кр. и маса. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 6:45 Заглавие: |
|
|
| .МВА 810 пече доста и смятам че там е проблема,нямам обаче такава антика под ръка Има я и в Е-н380 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 7:35 Заглавие: |
|
|
| panasoanik написа: | | хмм,откачих 8-ми крак на 810 (входа ) и чипа се държи по същият начин- |
Е явно в този случай не е до МЧУ щом и при откачен вход на НЧУто пищи.
Крайното стъпало може да ги смениш-има го навсякъде и струва 1-2лв _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 25, 2007 8:27 Заглавие: |
|
|
МВА810 се беше споминала ,благодаря на всички за съдействието .
телевизор с по-ужасна платка не бях виждал ,един час загубих за смяната на скапаната схема ,без да изпокъсам пистите.Сдавам го докато още пее щото знам ли и схемата ТВА810С що за менте е
Виновника за гибелта на МВА 810 е ясен вече ,С412 100 нано от тия малките -пълно късо ,намира се в изхода на схемата ,явно е окъсявал периодично ,защото вчера апарата работи 3-4 часа без проблеми ,схемта
обаче грееше доста ,което ме притесни .Днес с пускането резистора последователно на С412 изпуши още в стен-бай за момент и го хванах мръсника!След смяната му схемата почти не грее .Дано да съм полезен на някои. |
|
|
 |
|