Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Разделена PRINCE 20D01 проблеми със звука

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
panasoanik
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 19:59    Заглавие: Разделена PRINCE 20D01 проблеми със звука Отговорете с цитат

здравейте, става въпрос за същата антика и проблем със звука ,крайното стъпало се самовъзбужда ,при по-голямо усилване иначе звука е нормален когато е намален под половината.МВА 810 пече доста и смятам че там е проблема,нямам обаче такава антика под ръка ,интересното е ,че не пробил напълно ,та си мисля да не е нещо по МЧУ-то.Въпросът ми е
Нормално ли е да грее толкова много (дори и в стенд-бай) ?
Случвал ли се е нанякои така частично пробил ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени чипа вътре в кутийката на МЧУ-ако имаш цвилене и пищене във звука-там е проблема...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
panasoanik
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

хмм,откачих 8-ми крак на 810 (входа ) и чипа се държи по същият начин-има си го цвиленето ( при докоссване на масата на чипа или входа му с върхът на отверката се самовъзбужда веднага ,при докосване с пръст на осмо краче си има брум.Нямам никаква документация за този апарат ,и много се чудя дали изобщо да го "ровя".
Всичко това,което описах по-горе става в stand-by и би трябвало МЧУ-то да не работи тогава,а както писах МВА810ДС загрява за 1-2 секунди и след около 5 не можеш я пипна с пръст ,дори и при откачен товар ,проверих за скапани кондензатори около нея (смених ги) ,захранването е 16в (без пулсации)... Rolling Eyes
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 6:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами смени чипа . Не е нужна документация за този дефект. Крайното стъпало е винаги захранено и щом проблема ти е в st.by рови около него. Ако нищо не помогне сложи един кондензатор около 47-100 мф между 5 кр. и маса.
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 6:45    Заглавие: Отговорете с цитат

.МВА 810 пече доста и смятам че там е проблема,нямам обаче такава антика под ръка Има я и в Е-н380
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 7:35    Заглавие: Отговорете с цитат

panasoanik написа:
хмм,откачих 8-ми крак на 810 (входа ) и чипа се държи по същият начин-

Е явно в този случай не е до МЧУ щом и при откачен вход на НЧУто пищи.
Крайното стъпало може да ги смениш-има го навсякъде и струва 1-2лв
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
panasoanik
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 25, 2007 8:27    Заглавие: Отговорете с цитат

МВА810 се беше споминала ,благодаря на всички за съдействието .
телевизор с по-ужасна платка не бях виждал ,един час загубих за смяната на скапаната схема ,без да изпокъсам пистите.Сдавам го докато още пее щото знам ли и схемата ТВА810С що за менте е Confused
Виновника за гибелта на МВА 810 е ясен вече ,С412 100 нано от тия малките -пълно късо ,намира се в изхода на схемата ,явно е окъсявал периодично ,защото вчера апарата работи 3-4 часа без проблеми ,схемта
обаче грееше доста ,което ме притесни .Днес с пускането резистора последователно на С412 изпуши още в стен-бай за момент и го хванах мръсника!След смяната му схемата почти не грее .Дано да съм полезен на някои.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети