Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дъмп за BEKO шаси C8
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 10:48    Заглавие: Дъмп за BEKO шаси C8 Отговорете с цитат

Колеги, опитвам се да сложа процесор VCT 49X3F PZ F1 000 предвиден за шаси С8 на BEKO на телевизор NEO със шаси К1. Тези надписи и на двата процесора са еднакви, има разлики в по долните надписи. Изводите отговарят и телевизора тръгва по принцип, но имам проблем с корекциите по хоризонтал. Та мисълта ми е, ако някой има дъмп за шаси С8- не знам кои модели на BEKO са такива, да ми прати да пробвам. Благодаря предварително.
digital
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай този
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 11:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Вход в сервис на родном BEKO шасси С7/С8 - MENU, 9, 3, 0, 1. Выход кнопкой TV/TXT.
Вход в сервис на шасси С7/С8 с софтом для Grundig-a - i (menu), 8, 5, 0, 0. Выход кнопкой TXT.

минаха ми две -три BEKO и Grundig от турция си ги купуват и ги носят за звук ама все ме премързява да им сваля дъмпа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 11:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, друг е проблема не е свързано с дъмпа. ivpav, аз знам как се влиза в сервизен режим. Laughing
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 11:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Предполиожих, че знаеш Smile но рекох да напиша все пак. Някой колега с търсачката после може да си свърши работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 26, 2007 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Колеги, опитвам се да сложа процесор VCT 49X3F PZ F1 000 предвиден за шаси С8 на BEKO на телевизор NEO със шаси К1. Тези надписи и на двата процесора са еднакви, има разлики в по долните надписи. Изводите отговарят и телевизора тръгва по принцип, но имам проблем с корекциите по хоризонтал...
Това е интересно. Какъв по-точно е проблема? Увеличен/намален, бъчва/възглавница или нещо друго? С8 го имам, дай линк за K1, ако все още имаш нужда от идеи. Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 26, 2007 21:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е много странен, не мога да му схвана нишката. Не ми се вярва да е дефектен самия чип, с лепенка отгоре е. Пратен ми е за гаранционно изделие. Просто не са могли да намерят оргинал. Тръгва с уголемен размер, вижда се че на изхода за корекциите има импулси. След малко свива екрана, импулсите изчезват. Ако вкарам куплунга от клавиатурата, телевизора тръгва за 10сек. сам. Ако не го вкарам, тръгва пак сам след 1мин. Поработил малко, все тръгва със свит екран. В сервиз- корекциите по хоризонтал не действат. Дистанционното за NEO(дето си е от телевизора) не го кара, ама това се очаква. Дистанционно за BEKO(14.1) дето си карам всички подобни телевизори без проблем, го управлява много трудно. С универсалната пилотка с кода за 14.1 се управлява без проблем. Телевизора не е от гръмотевици дефектирал. Изстудяване на процесора води до превключване на канали надоло(не винаги) . Ами шантава работа. А схемите как и да ги гледам, не виждам разлика.
http://store3.data.bg/mitachi/?NI=1
Шаси К1 за Grundig, ама схемата е по добра от това което имам на BЕKO.
Бих я качил във файлобменика, ама се дразня от това че трябва да раздробявам на части. Мисля че отговорните хора по тоя въпрос, трябва да вземат мерки да се качват по големи файлове. Ако трябва да се качи нещо за по новите телевизори(30мб), как ли ще е?
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Авг 26, 2007 21:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега на процесора за шаси К1 има следните надписи SK1256-06 wtori red K1 BK на този за шаси С7-С8 има надпис SK8256-08.B. vtori red 14.5 C08 BK(това са надписите на хартиените стикер) Преди време питах тук за разликата между процесорите на шаси К1 и К5 Нямаше отговор Впоследствие се установи че разликата е само във организацията на бутоните на лицевия панел Погледни си какво си поръчал и какво са ти пратили като процесор Успех
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 26, 2007 22:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз поръчах първото, те ми пратиха второто. Laughing Според мен трябваше да си работи.
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Авг 26, 2007 22:20    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Аз поръчах първото, те ми пратиха второто. Laughing Според мен трябваше да си работи.
Няма как да стане колега софта вътре е от значение а тои се пише при производството имАко имаш утре време ела до мен имам ги и двата процесора ще ги врътнем за норматив и ще разберем истината и после ще вдигнем скандал на момите дето ни изписват частите Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети